Ruotsi höllentää tänään koronarajoituksia: elokuvateatterit aukeavat, urheilukatsomoihin sallitaan 500 hengen yleisö

Ruotsissa höllennetään tänään laajasti koronarajoituksia.

Ravintolat saavat nyt olla auki puoli yhteentoista asti illalla. Elokuvateatterit ja teatterit voivat avautua, jos ne rajoittavat osallistujien määrän 50 henkeen.

Jalkapallo-otteluihin ja muihin ulkotapahtumiin, joissa on mahdollisuus järjestää istumapaikat, saa ottaa nyt sisään 500 henkeä.

Eilen Ruotsi poisti jo vaatimuksen negatiivisesta koronatestistä Pohjoismaista tulevilta matkaajilta. EU-maista ja Britanniasta saapuvien tulee yhä esittää negatiivinen koronatestitulos rajalla, mutta eristäytymistä ja lisätestejä ei heiltä enää vaadita.

Suomen ulkoministeriö suosittaa yhä välttämään tarpeetonta matkustusta Ruotsiin.

Ruotsista Suomeen palatessa ohjataan terveystarkastukseen eli koronatestiin. Samalla tarkistetaan koronatestitodistus tai todistus sairastetusta taudista. Jos henkilöllä ei ole esittää testitodistusta tai todistusta sairastetusta taudista, hänet ohjataan ilmaiseen testiin.

Rajoituksia avataan kolmessa vaiheessa

Ruotsin hallitus on suunnitellut höllentävänsä rajoituksia kolmessa vaiheessa. Seuraavan kerran rajoituksia on tarkoitus lieventää heinäkuussa niin sanotussa kakkosvaiheessa ja sen jälkeen kolmosvaiheessa syyskuussa.

Noin 10 miljoonan asukkaan Ruotsissa on todettu yli miljoona koronatartuntaa. Viime päivinä uudet tartuntamäärät ovat vaihdelleet noin 1 000–2 000 tartunnan välillä päivässä.

Koronaan on kuollut maassa yli 14 000 ihmistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat