Vietnamista löytyi uusi herkästi leviävä koronavirusvariantti

Vietnamista on löydetty uusi koronavirusvariantti. Brittiläisen ja intialaisen viruksen yhdistelmä leviää erittäin herkästi ilmateitse, kertoo maan valtiollinen media.

Maan terveysministeri Nguyen Thanh Long ei eritellyt kuinka paljon tartuntoja uusi virusvariantti on aiheuttanut, mutta sanoi, että virusvariantti tullaan ilmoittamaan heti globaaliin virusvarianttirekisteriin.

Vietnamista oli ennen Longin ilmoitusta tavattu seitsemän erilaista koronavirusvarianttia.

Vietnam on toistaiseksi selvinnyt varsin hyvin koronaviruspandemiasta, mutta tilanne on aivan viime kuukausina kehittynyt huolestuttavampaan suuntaan, kun tartuntojen määrä on kääntynyt nousuun.

Viranomaiset ovat ottaneet nopeasti useilla alueilla käyttöön tiukkoja koronarajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi. Maa on saanut rokotettua vasta hieman yli miljoonan arviolta 97 miljoonasta asukkaastaan.

Saksassa aloitettu tutkimuksia koronatestauskeskusten epäillyistä petoksista

Saksassa monilla alueilla syyttäjät ovat aloittaneet tutkimuksia siitä, ovatko ilmaisia koronatestejä tarjoavat keskukset syyllistyneet petokseen. Tiedotusvälineiden mukaan jotkut testauskeskukset ovat suurennelleet testien lukumääriä, jotta ne saisivat enemmän korvauksia valtiolta.

Perjantaina syyttäjät tekivät yllätystarkastuksen yrityksen tiloihin luoteissaksalaisessa Bochumin kaupungissa, kertoo Süddeutsche Zeitung -sanomalehti.

Itämeren rannalla sijaitsevassa Lyypekissä puolestaan syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan epäillystä petoksesta, kertoo WirtschaftsWoche-viikkolehti.

Lisäksi Saksan länsiosassa Kölnissä viranomaiset tekivät yllätystarkastuksen koronatestauskeskukseen ja niin ikään maan länsiosassa sijaitsevassa Münsterissä viranomaiset purkivat luvan yhtiöltä, joka pyörittää noin 50:tä testauskeskusta.

Koronavirustestauksen tehostamiseksi Saksan hallitus päätti useita viikkoja sitten ilmaisista testauksista. Yhtiöille valtio maksaa korvausta jokaisesta tehdystä testistä jopa 18 euroa.

Monien testauskeskusten epäillään paisutelleen testien määriä

Monien tiedotusvälineiden mukaan testauskeskusten ei tarvitse huolehtia asiakirjoista, joissa todistettaisiin korvauksia haettaessa, kuinka monia ihmisiä on testattu. Tällöin monet testauskeskukset ovat paisutelleet lukuja, tiedotusvälineet kertovat.

– Niiden tarvitsee vain lähettää (tehtyjen) testien määrä ilman mitään todisteita, ja pian sen jälkeen niille lähetetään rahat, kerrotaan Saksan NDR- ja WDR-yleisradioyhtiöiden ja Süddeutsche Zeitungin yhteisessä tutkimuksessa.

Tutkimustaan varten toimittajat laskivat testauskeskuksiin tulijoita ja vertasivat lukuja niihin, jotka esitettiin korvauksien saamiseksi. Yhdessä tapauksessa testauskeskus oli ilmoittanut tehneensä 422 testiä, kun vain noin sata ihmistä oli saapunut paikalle.

Toisessa tapauksessa korvauksia haettiin yli 1 700:sta yhdessä päivässä tehdystä testistä, kun keskukseen oli tullut tuolloin vain 550 ihmistä.

Koronatestauksia tarjoavia paikkoja on Saksassa noussut kuin sieniä sateella sen jälkeen kun testeistä tehtiin ihmisille ilmaisia. Esimerkiksi Nordrhein-Westfalenin alueella testauspaikkoja on tällä haavaa lähes 8 000 ja Berliinissä ainakin 1 200.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat