Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Jääkäriprikaatin varusmiehet lävistivät elävän sammakon puukepillä ja naureskelivat päälle – Puolustusvoimat: "Eläimelle aiheutettu kärsimys on sadistisuudessaan vastenmielistä"

Iltalehti kertoo, että Puolustusvoimat selvittää sanktiomahdollisuuksia tapauksesta, jossa Jääkäriprikaatin varusmiehet kiduttivat sammakkoa ja videoivat tapahtumat kännykällä. Tapauksesta on tehty myös rikosilmoitus.

Varusmiesten toimista kuvatut videoklipit ovat levinneet laajalle internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Tilanne lähtee käyntiin siitä, että yksi varusmiehistä pyydystää sammakon.

– Nyt lähtee sammakolta nirri, yksi varusmiehistä huutaa.

Iltalehden mukaan toisella videoklipillä yksi osallisista kuvaa, kun varusmies lävistää elävää sammakkoa terävällä puukepillä.

– Oi vi*** kun se alkaa sätkimään! Syökkönää sen? Iltapalaksi vähän sammakkoa, videolla kuuluu.

Viimeisellä nauhoitteella sammakkoa silponut varusmies grillaa eläintä nuotiolla. Sammakon jalat sätkivät yhä samaan aikaan, kun eläin paistuu ja nokeentuu tulessa.

– Tuostahan tulee ihan kuin kanankoipi, joku huutaa muiden nauraessa.

Iltalehden mukaan tapaus on Puolustusvoimien tiedossa. Pääesikunnan tiedotuspäällikön Max Arhippaisen mukaan asia on selvitetty, ja siihen suhtaudutaan hyvinkin vakavasti.

Arhippainen välitti Iltalehdelle myös Jääkäriprikaatin esikuntapäällikön, everstiluutnantti Mikko-Petteri Monolan lausunnon tapahtuneesta.

– Puolustusvoimat ei hyväksy eläinrääkkäystä. Videolle kuvattu rääkkäys ja eläimelle aiheutettu kärsimys on sadistisuudessaan vastenmielistä sekä käsittämätöntä toimintaa, Monola arvioi.

– Kyseessä on eläinsuojelurikos, ja asian käsittely on siirretty poliisille.