Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolarajoitukset tiukentuvat Kanta-Hämeessä ja Keski-Pohjanmaalla, lievenevät Etelä-Karjalassa

Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikojen rajoitukset tiukentuvat Kanta-Hämeen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa epidemiatilanteen heikentymisen vuoksi.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, alkoholia saa jatkossa anniskella iltakuuteen asti ja ravintolat saavat olla auki iltaseitsemään. Sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa alkoholia saa anniskella iltaseitsemään ja ravintolat saavat olla auki iltakahdeksaan. Sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Tällaiset rajoitukset olivat entuudestaan voimassa Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueilla, joissa koronaepidemia on Kanta-Hämeen ja Keski-Pohjanmaan tavoin leviämisvaiheessa.

Etelä-Karjalan tautitilanne parantunut

Etelä-Karjalan maakunnassa epidemiatilanne on puolestaan parantunut, joten anniskelu- ja aukioloaikaa koskevat rajoitukset kevenevät.

Etelä-Karjalassa anniskelu on sallittu iltakymmeneen asti ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki iltayhteentoista.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Tällaiset rajoitukset olivat entuudestaan voimassa Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, joissa koronaepidemia on Etelä-Karjalan tavoin kiihtymisvaiheessa.

Valtioneuvosto päätti muutoksista torstaina yleisistunnossaan. Muutokset tulevat voimaan perjantain vastaisena yönä keskiyöllä.

Perustasolla lievimmät rajoitukset

Niin sanotuilla perustason alueilla eli Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjanmaalla ja Satakunnassa sekä Lapin sairaanhoitopiirissä ravintolarajoitukset ovat kaikkein lievimpiä.

Näillä alueilla anniskelu on sallittu puoleenyöhön ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki kello yhteen asti yöllä.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakasmäärärajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Kaikissa Suomen ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä toisiin ihmisiin on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.