Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomuksen rasismista narahtanut ehdokas erosi puolueesta – Yksi vastaus siistittiin vaivihkaa Ylen vaalikoneesta: "Kokemattomuus paistaa tässä"

Vaasalainen kuntavaaliehdokas Petteri Kalliola katuu ronskeja vastauksiaan Ylen vaalikoneessa.

– Vastasin Ylen vaalikoneen kysymykseen ajattelemattomasti. Viesti ei vastaa ajatteluani. Pyydän anteeksi. Kokemattomuus paistaa tässä, 38-vuotias yrittäjä totesi Twitterissä tiistai-iltana, kun somessa oli alkanut ihmettely hänen sanomisistaan.

Vaalikoneessa Kalliola muun totesi, että "Tänne tarvitaan Työkykyisiä turvapaikanhakijoita. Ei Lois-eläjiä, jotka suomalaiset veronmaksajat maksaa".

Kohua herätti myös hänen vastauksensa kysymykseen: "Kaupunkini tulee pyrkiä siihen, että kaikilla asuinalueilla asuu eri taustoista ja yhteiskuntaluokista tulevia ihmisiä."

Kalliola vastasi tähän rasistisesti, että "rajataan köyhät ja neekerit ja mustalaiset Ristinummelle, niin tiedetään että missä asuvat”. Ristinummi on vaasalainen kaupunginosa.

Keskiviikkona Kalliolalta oli ilmestynyt tähän kysymykseen vaivihkaa uusi vastaus: "Jokaisen henkilön ja perheen tulee asua sillä asuinalueella, jolla haluavat asua".

Pohjanmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Riikka Varila on kertonut keskustelleensa Kalliolan kanssa tämän vaalikonevastauksista.

Yle kertoi keskiviikkona iltapäivällä Vaasan kokoomuksen ja kunnallisjärjestön pitävän illalla kokouksen, jossa pohdinnassa on Kalliolan mahdollinen erottaminen puolueesta. Myöhemmin illalla Yle kertoi Kalliolan jättäneen itse eroanomuksen Vaasan Kokoomus ry:lle ja hallituksen myöntäneen hänelle eron.

Kalliolan tapauksesta kertoivat keskiviikkona muun muassa Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Juttua päivitetty 12.5.2021 kello 20.33: Lisätty Ylen tieto Kalliolan eroamisesta Vaasan Kokoomuksesta.