Finnair hyväksyy pian koronarokotustodistuksen Suomeen tulevilta

Rokotustodistus hyväksytään 11. toukokuuta alkaen. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Finnair hyväksyy pian myös koronarokotustodistuksen Suomeen tulevilta matkustajiltaan. Tällä hetkellä Finnair edellyttää kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Lentoyhtiön mukaan rokotteet ovat jo osoittaneet tehonsa koronapandemian torjunnassa, ja rokotustodistus on siksi luonteva tapa sujuvoittaa matkustamista.

– Rokotetun todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola tiedotteessa.

Rokotustodistus hyväksytään 11. toukokuuta alkaen. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotiailta matkustajilta. Finnair kuitenkin suosittelee negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotiaille sujuvoittamaan saapumista Helsinki-Vantaalle.

Finnair hyväksyy rokotustodistuksen kaikista Maailman terveysjärjestön WHO:n tai Euroopan lääkeviraston EMA:n hyväksymistä koronarokotteista, kunhan rokotus on otettu vähintään kolme viikkoa ennen matkaa. Todistuksesta pitää käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka sekä todistuksen myöntäjä.

Rokotustodistuksen sijaan matkustaja voi yhä esittää todistuksen negatiivisesta koronatestistä tai aiemmin sairastetusta infektiosta päästäkseen matkalle.

Kommentoi