Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hallitus jatkaa kehysneuvottelua kolmatta päivää, ravintoloiden rajoituksiin pieniä muutoksia – anniskelu- ja aukioloajat lievenevät osassa maata

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hallitus jatkaa kehysneuvottelua kolmatta päivää

Hallituksen neuvottelut Suomen talouden suuntaviivoista jatkuvat kolmatta päivää Säätytalossa.

Neuvottelupöydissä istuttiin viime yönä myöhään. Valtioneuvosto tviittasi aamuyhden jälkeen, että neuvottelut olivat päättyneet torstain osalta.

STT:n tietojen mukaan kaikissa kysymyksissä päästiin selkeästi eteenpäin, mutta missään ei tullut täysin valmista. Myöhään illalla näytti kuitenkin siltä, että neuvottelutulos saadaan aikaan.

Koko hallituksen on määrä olla koolla tänään.

Digi- ja väestötietoviraston palvelujen täyteen digitalisoimiseen kuluu vielä vuosia

Palvelujen kohtuuttomista viivästyksistä syytetty Digi- ja väestötietovirasto (DVV) arvioi, että palvelujen täyteen digitalisoimiseen kuluu vielä vuosia. Virasto perustelee viivästyksiä sillä, että asiointi tapahtuu tällä hetkellä puoliksi sähköisesti ja puoliksi paperilla, mikä hidastaa toimintaa osassa palveluita.

DVV korostaa, että kaikki sen palvelut eivät ole ruuhkautuneita. Ruuhkaa on vain osassa palveluita kuten edunvalvonta-asioissa ja perukirjoissa.

Digi- ja väestötietovirasto aloitti toimintansa viime vuoden alussa, kun yhdeksän maistraattia, maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö sekä Väestörekisterikeskus yhdistettiin.

Ravintoloiden rajoituksiin pieniä muutoksia - anniskelu- ja aukioloajat lievenevät osassa maata

Ravitsemisliikkeiden rajoituksiin tulee tänään voimaan muutoksia osassa maata valtioneuvoston muutettua rajoitteista annettua asetusta. Lievennyksiä on tiedossa Keski-Suomen maakunnassa ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä, joissa rajoitukset lievenevät perustason rajoituksiin.

Perustason alueilla on ollut kevyemmät rajoitukset kuin pahiten epidemiasta kärsivillä alueilla.

Aiemmin kaksitasoisiin rajoituksiin lisätään myös uusi kolmas välitaso. Uuden rajoitustason myötä ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukioloaikoja voidaan vapauttaa Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakunnissa.

Muilla alueilla rajoitukset säilyvät ennallaan.

MT:n kysely: Joka neljäs suomalainen uskoo Venäjän ja Ukrainan kriisin kehittyvän täysimittaiseksi sodaksi

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen uskoo Venäjän ja Ukrainan välisen kriisin kehittyvän täysimittaiseksi sodaksi. Vajaa puolet suomalaisista ei kuitenkaan näe Venäjän ja Ukrainan tilanteen kärjistyvän laajamittaiseksi yhteenotoksi.

Lisäksi kyselyn mukaan puolet suomalaisista ajattelee, että Itä-Ukrainan kriisi heikentää Suomen turvallisuustilannetta.

Tutkimuksen toteutti 16.–21. huhtikuuta välisenä aikana Kantar TNS Agri, ja siihen vastasi 1 054 suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Venäjä ilmoitti eilen lopettavansa sotaharjoitukset Ukrainan rajan tuntumassa perjantaina.

Turvallisuuslähteet: Irakin Bagdadissa kolme rakettia on osunut tukikohtaan, jossa majoittuu yhdysvaltalaisjoukkoja

Irakissa kolme rakettia on osunut pääkaupunki Bagdadin lentokentällä sijaitsevaan sotilastukikohtaan, jossa majoittuu Yhdysvaltain joukkoja. Turvallisuuslähteet kertovat asiasta uutistoimisto AFP:lle.

Yksi lähteistä kertoo, että raketit osuivat alueelle, jolla majoittuu irakilaisjoukkoja. Joukot ovat osa Yhdysvaltain johtamaa jihadismin vastaista liittoumaa.

Mikään taho ei ottanut välittömästi iskua nimiinsä. Yhdysvallat on toistuvasti syyttänyt siihen kohdistuneista iskuista Iran-mielisiä irakilaisryhmiä.

Yhdysvallat lähettää apua kadonneen indonesialaissukellusveneen etsintöihin

Yhdysvaltain asevoimat lähettää apua Indonesiassa kadonneen sukellusveneen etsintöihin. Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja John Kirby kertoi asiasta torstaina paikallista aikaa. Yhdysvaltalainen Hill-lehti kirjoittaa, että avuksi lähetettäisiin ilma-alus.

Yhteys Indonesian armeijan KRI Nanggala 402 -sukellusveneeseen katkesi laivastoharjoituksen aikana aikaisin keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Aluksen miehistössä on 53 jäsentä.

Sukellusvenettä on etsitty Balin saaren edustalla. Mahdollisella katoamisalueella oli havaittu öljyläikkä, joka viittaisi siihen, että aluksen polttoainetankki olisi vaurioitunut.

Carolina voitti Floridan Ahon maaleilla, Barkov osui kahdesti

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Florida Panthersin Aleksander Barkov tekivät kumpikin kaksi maalia joukkueiden kohtaamisessa. Vieraana ollut Carolina vei voiton lukemin 4–2.

Barkov avasi pelin maalisaldon ensimmäisessä erässä. Suomalaisen maali jäi erän ainoaksi. Toisessa erässä Carolina onnistui kolmesti. Aho teki maalin erän viimeisillä minuuteilla.

Päätöserässä Florida kiri Barkovin toisella osumalla maalin päähän. Aho sinetöi pelin viimeisillä sekunneilla laukomalla Carolinan neljännen maalin.