Mies kaahasi Torniossa poliisia karkuun varastettua tavaraa autossaan – useita vaaratilanteita jalankulkijoille ja muille autoilijoille

Torniossa nähtiin lauantaina poikkeuksellinen takaa-ajo, kun haaparantalainen mies kaahasi poliisia karkuun iltapäivällä kolmen jälkeen, poliisi kertoo. Kuljettaja lähti ajamaan karkuun sen jälkeen, kun poliisi yritti Länsipohjankadulla pysäyttää ilman kilpiä liikkeellä olleen auton.

Takaa-ajo kulki Putaan, Torpin, Kivirannan ja keskustan alueilla, ja se aiheutti useita vaaratilanteita jalankulkijoille ja muille autoilijoille. Lopulta auto ajoi Kivirannalla umpikujaan.

Rikoskomisario Miska Sillanpää ei yksilöi tarkemmin, millaisia vaaratilanteet olivat.

– Yleisellä tasolla voi sanoa, että jos takaa-ajoa on ajettu kaupungin keskustassa päiväsaikaan, se on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteita. Pakeneva auto ja takaa-ajaja eivät ole ainoat kulkijat siellä.

Sillanpään mukaan tietoon ei ole tullut, että takaa-ajosta olisi aiheutunut vahinkoa ihmisille tai asioille.

Kuljettajan lisäksi kyydissä oli kaksi torniolaista miestä, ja kaikki olivat alle kolmekymppisiä. Kuljettajalle tehty huumepikatesti näytti positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepiineille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia. Kaikki autossa olleet olivat Sillanpään mukaan ennestään tuttuja poliisille.

Lisäksi autosta löytyi edellisenä yönä Amarinkadulta anastettua omaisuutta. Sillanpää ei kerro, millaista tavaraa autosta löytyi, mutta sanoo yleisellä tasolla, että nykypäivänä varastetaan etenkin sähkötyökaluja.

– Ne ovat sitä kaikkein kysytyintä ja halutuinta tavaraa, mitä myydään, koska ne saa sitten myytyä helposti eteenpäin, hän sanoo.

Kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat