Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä ja Espoossa aamupäivällä liikkuneesta sudesta ei enää uusia havaintoja – poliisin mukaan susi ei aiheuta ihmiselle vaaraa

Helsingissä tänään aamupäivällä havaittu susi on nähty viimeksi Espoon Laajalahdessa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Poliisin mukaan viimeisin havainto sudesta on tehty noin kello yhdeltätoista.

Rikoskomisario Ilmari Hallamaa kertoo STT:lle, että uusia havaintoja ei ole tämän jälkeen tehty.

– Todennäköisesti se on metsikössä huilaamassa, ja pimeän tullen se osaisi toivottavasti siirtyä metsäisimmälle alueelle, Hallamaa sanoo.

Myöskään täyttä varmuutta siitä ei ole, että kyseessä olisi ollut susi. Hallamaan mukaan jos kyseessä on susi, se on todennäköisesti emon omilleen jättämä nuori yksilö, joka etsii omaa reviiriään.

Poliisin mukaan susi ei ole havaintojen perusteella lähestynyt ihmisiä tai käyttäytynyt muutoin aggressiivisesti tai vaarallisesti. Sen ei myöskään epäillä aiheuttavan vaaraa ihmiselle.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo seuraavansa suden liikkeitä ja käyttäytymistä sekä valvovansa sen olinpaikkaa. Tavoitteena on saada häädettyä se pois asutusalueelta.

Poliisi muistuttaa, että sutta ei tule lähestyä. Kaikki mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Helsingin poliisi kertoi aamun aikana Twitterissä saaneensa useita ilmoituksia mahdollisesta sudesta, joka liikkui Pitäjänmäen kaupunginosassa Talissa.

Ilta-Sanomilla on Talissa liikkuneesta eläimestä kuvamateriaalia. Luonnonvarakeskuksesta ja Helsingin riistanhoitoyhdistyksestä vahvistettiin Ilta-Sanomille, että kuvien perusteella kyseessä on todennäköisesti susi.