Suomessa on raportoitu 429 uutta koronatapausta, tartuntojen määrät vähentyivät jo ennen pääsiäistä – yli miljoona suomalaista on saanut rokotteen

THL:n johtaja Mika Salminen. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT , Riikka Minkkinen

Uusien koronavirustapausten määrä vähentyi Suomessa jo ennen pääsiäistä, ja tämä laskusuuntaus jatkuu edelleen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

THL:n mukaan Suomessa on todettu 429 uutta koronavirustartuntaa. Taudin ilmaantuvuus on nyt noin 133 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana ja ilmaantuvuus on alentunut koko maan tasolla.

THL arvioi, että annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia. Hyvä suuntaus voidaan saada jatkumaan, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin eikä nopeaan tahtiin.

Ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan vielä ei tiedetä, onko pääsiäisen vietolla ollut vaikutusta epidemian kulkuun. Tämä selviää vasta ensi viikolla.

– Yli miljoona suomalaista on saanut ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen, kertoo Puumalainen.

80 vuotta täyttäneistä rokotettuja on nyt yli 85 prosenttia ja 70 vuotta täyttäneistä noin 72 prosenttia. Työikäisissä eli 20–64-vuotiaissa rokotettuja on reilut kahdeksan prosenttia ja koko väestössä runsas viidennes.

THL kertoo myös, että tehohoitopotilaiden määrä on pienentynyt viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana. Samoin muun koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon tarve on vähentynyt. Tarkat luvut potilaiden määrästä ja mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemista julkistetaan myöhemmin tänään.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät tänään torstaina kello 10–10.45 tilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta. Lisäksi kuullaan katsaus lasten ja nuorten keskuudessa tapahtuneista tartunnoista.

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä, johtaja Mika Salminen ja ylilääkäri Otto Helve THL:sta.

Voit seurata infoa suorana tästä jutusta.

Kommentoi