Saksan sisäministeri kieltäytyy Astra Zenecan rokotteesta, liittopresidentti otti piikin

Sisäministeri Seehofer ei halua rokotuttaa itseään Astra Zenecan koronarokotteella, kertoo Bild-lehti. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksassa sisäministeri Horst Seehofer ei halua rokotuttaa itseään Astra Zenecan koronarokotteella, kertoo Bild-lehti. Sen mukaan terveysministeri Jens Spahn oli kehottanut keskiviikkona kaikkia hallituksen yli 60-vuotiaita ministereitä ottamaan kiistelyjen kohteena olleen rokotteen, jotta yleinen luottamus siihen lisääntyisi.

71-vuotiaan Seehoferin mukaan kieltäytymisessä ei ole kyse itse rokotetta koskevasta arvioista, mutta hän ei halua tulla "holhotuksi".

Saksan liittopresidentin, 65-vuotiaan Frank-Walter Steinmeierin taas kerrotaan saaneen torstaina Astra Zenecan koronarokotuksen ensimmäisen annoksen.

– Luotan rokotteisiin, joille on annettu lupa Saksassa, Steinmeier sanoi lausunnossaan.

– Rokotus on ratkaiseva askel, jotta pandemiasta päästään ulos. Tarttukaa saatavilla oleviin tilaisuuksiin. Tulkaa mukaan, hän jatkoi.

Saksan rokotekomissio suositteli tiistaina Astra Zenecan koronarokotetta vain 60 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Myös alle 60-vuotiaat voivat ottaa Astra Zenecan rokotteen neuvoteltuaan lääkärin kanssa, ja jos he ovat täysin tietoisia rokotteen mahdollisista riskeistä.

66-vuotias liittokansleri Angela Merkel on sanonut olevansa valmis ottamaan Astra Zenecan rokotteen. Myös 40-vuotias terveysministeri Spahn sanoi olevansa halukas ottamaan Astra Zenecan rokotteen, kun hänen rokotusvuoronsa tulee.

Lähteenä myös AFP.

Kommentoi