Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakoirat Kosti ja Rele haistelevat maskeja 400 hengen rakennustyömaalla: "On herättänyt suurta mielenkiintoa"

Rakennusliike SRV on pestannut kaksi koiraa tunnistamaan koronatartuntoja. Kokeilu toteutetaan Helsingissä Siltasairaalan työmaalla, jossa koronakoirat tuodaan ensi kertaa Suomessa suoraan työmaalle.

8-vuotias Kosti ja 5-vuotias Rele ovat tehneet jo ansiokkaan uran muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Helsingin yliopistolla.

Työmaakokeilussa koronakoirat haistelevat käytettyjä kasvomaskeja. Koira tekee maskista hajuerottelun ja etsii viitteitä koronaviruksesta.

Jos koira tunnistaa koronaviruksen, ohjataan kyseinen henkilö laboratoriotesteihin. SRV:n kumppani on Polarscent Oy, joka tarjoaa koirien hajuerottelukykyyn perustuvia testipalveluita.

Siltasairaalan työmaalla Meilahdessa työskentelee parhaillaan noin 400 henkilöä. Työmaalla on maskipakko.

– Pilotti on otettu vastaan työmaalla todella hyvin, ja koiratestaus on herättänyt suurta mielenkiintoa. On hienoa, jos pystyisimme koirien avulla tunnistamaan oireettomia tartuntoja ja ennaltaehkäisemään tartunnan leviämistä, kertoo tiedotteessa SRV:n turvallisuuspäällikkö Aleksi Auer.