Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotilaat ottivat kiinni sivullisia Helsinki-Vantaalla olleessa harjoituksessa – tapahtumista ei aloiteta esitutkintaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla maaliskuun alussa järjestetystä Puolustusvoimien ja muiden turvallisuusviranomaisten harjoituksesta ei aloiteta esitutkintaa, kertoo poliisi.

Harjoitusalue oli poliisin mukaan asiallisesti rajattu, mutta harjoituksen aikana siihen osallistuneet sotilaat ottivat kiinni kolme harjoitusalueen ulkopuolella ollutta sivullista. Sotilaat erehtyivät luulemaan siviilejä harjoitusjoukoiksi.

– Saatujen selvitysten perusteella voidaan todeta, että harjoituksen riskiarviointi, ohjeistus, vastuut ja valmistelu oli tehty harjoituksen luonteen edellyttämällä tavalla järjestelmällisesti ja huolellisesti. Tästä huolimatta on päässyt tapahtumaan edellä kuvailtu virhe, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg tiedotteessa.

Poliisin mukaan tapahtumat olivat vahinko, eikä syytä esitutkinnalle ole.

Puolustusvoimien mukaan joukot olivat päätyneet harjoitustilan ulkopuolelle sen jälkeen, kun lentokentän virkailija oli erehdyksessä päästänyt heidät väärästä ovesta.