Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa yt-neuvottelut, henkilöstövähennykset todennäköisiä

Palvelualojen ammattiliitto PAM käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia liiton toimintoja ja työntekijöitä. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä aloitettavien neuvottelujen tarkoituksena on saada järjestön jäsenmaksutulot ja menot parempaan tasapainoon.

PAMin mukaan sen toiminta- ja henkilöstökulut ovat viiden viime vuoden aikana olleet jäsenmaksutuloja suuremmat. Varsinainen toiminta on ollut vuosittain miinuksella keskimäärin 4,3 miljoonaa euroa.

PAMin toiminnanjohtajan Jyrki Konolan mukaan yhteistoimintaneuvotteluissa etsitään pysyvämpiä ratkaisuja talouden tasapainottamiseksi.

– Olemme vuosittain hakeneet kustannussäästöjä toimintamenoja karsimalla. Tämä tie on nyt käyty loppuun, ja siksi käynnistämme yhteistoimintaneuvottelut. Tavoitteenamme on löytää sellaisia rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, joilla on pitkäaikaisempia taloudellisia vaikutuksia, Konola sanoo PAMin tiedotteessa.

Konolan mukaan säästötarve vastaa noin 31 henkilötyövuoden kustannuksia. PAMissa on tällä hetkellä 176 työntekijää, joista 72 työskentelee kahdessatoista aluetoimistossa ja loput 104 keskustoimistossa.

Yt-neuvotteluissa haetaan ratkaisuja myös PAMin jäsenmäärän ja jäsenmaksutulojen kasvattamiseksi. Konola pitää kuitenkin henkilöstövähennyksiä todennäköisinä.

– Varaudumme myös siihen, ettei pysyvämpään talouden tasapainottamiseen päästä ilman henkilökunnan vähentämistä, Konola sanoo.