Etelä-Ruotsissa epäilty terroriteko, kahdeksan haavoittui

20-vuotias mies hyökkäsi ihmisten kimppuun Vetlandassa Etelä-Ruotsissa. Hän käytti ilmeisesti teräasetta. / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin poliisi tutkii epäiltynä terroritekona hyökkäystä, jossa kahdeksan ihmistä haavoittui Vetlandan kaupungin keskustassa Etelä-Ruotsissa keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa.

20-vuotias mies hyökkäsi ihmisten kimppuun ja käytti ilmeisesti teräasetta. Poliisi kertoi ensin tutkivansa tekoa murhan yrityksenä, mutta myöhemmin nimike muuttui epäillyksi terroriteoksi.

Poliisin edustaja Angelica Israelsson Silfver ei heti osannut kertoa, miksi nimike muuttui, mutta sanoi poliisin tiedottavan asiasta myöhemmin lisää.

– Yhteensä kahdeksan ihmistä on saanut vammoja, sekä vakavia että lievempiä. Osa vietiin ambulanssilla sairaalaan, kertoi Silfver.

Poliisi ampui hyökkääjää kiinniottotilanteessa. Hyökkääjän vammojen vakavuudesta ei heti ollut tietoa, mutta poliisin mukaan hän on hengissä sairaalassa.

Slfverin mukaan myös poliisin aseenkäytöstä kiinniottotilanteessa on aloitettu tutkimus.

Junaliikenne Vetlandaan katkaistiin veriteon jälkeen, mutta se oli illalla palautunut normaaliksi.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg kertoi niin ikään saaneensa tiedon tapahtuneesta.

– Useilla ihmisillä on vakavia vammoja. Nämä ovat kauhistuttavia tapahtumia, ja ajatukseni ovat haavoittuneiden ja heidän omaistensa luona. Tapahtumat ovat toistaiseksi vielä epäselviä, mutta poliisi on ottanut tekijän kiinni ja ryhtynyt toimenpiteisiin tapahtumien hallitsemiseksi ja Vetlandan turvallisuuden parantamiseksi, Damberg sanoi tiedotteessaan.

Kommentoi