Tamperelaisessa yläkoulussa sattui torstaina pahoinpitely, jota moni nuori kuvasi videolle

Poliisi tutkii Tampereella pahoinpitelyä, jonka epäillään tapahtuneen yläkoulussa torstaina aamupäivällä. Poliisi tutkii tapausta myös yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä, koska tapahtumasta on kuvattu videoita.

Väkivallanteko tapahtui Hatanpään koulussa. Rikoksesta epäillään useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä.

– Yhtä epäillään varsinaisena pahoinpitelijänä. Sitten on erilaista yllytystä ja avunantoa, ja sitten sitä kuvaamista ja levittämistä, rikoskomisario Antti Uusipakka Sisä-Suomen poliisilaitoksesta kertoo STT:lle.

Uusipakan mukaan kaikki rikoksesta epäillyt ovat tyttöjä.

Hänen mukaansa kaikki osalliset ovat yläasteikäisiä, mutta kaikki eivät ole saman koulun oppilaita.

Pahoinpitely tapahtui koulun aulakäytävällä, jossa oli sivullisiakin. Koulun henkilökunta tuli pysäyttämään väkivallanteon. Pahoinpitelyn uhri ei saanut vakavia vammoja, mutta joutui käymään lääkärissä.

Videoita ei saa levittää

Pahoinpitelyrikoksesta kuvattuja videoita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen. Poliisi kehottaakin videon haltuunsa saaneita poistamaan sen puhelimestaan.

– Nyt on tärkeää, että jos nuorilla ja lapsilla on videoita, ettei levitä niitä. Tässä on liian moni ihminen jo tehnyt tyhmästi, ei kannata jatkaa sitä tyhmyyden osoittamista, Uusipakka sanoo.

Hän korostaa, että vaikka vastaavia tapauksia joskus sanotaan kiusaamiseksi, kyseessä on lain silmissä pahoinpitelyrikos.

Poliisi sanoo tiedotteessa pitävänsä huolestuttavana sitä, että rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen tai suojella uhria. Poliisin mukaan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä ihmistä satutetaan usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat