Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennusyhtiö SRV paransi tulostaan selvästi – loppuvuosi jäi kuitenkin tappiolle

Rakennusyhtiö SRV paransi loka-joulukuussa selvästi operatiivista liiketulostaan vuoden takaisesta, mutta jäi edelleen 6,8 miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten tappio oli 87,2 miljoonaa euroa.

Sen sijaan koko vuoden tulos kääntyi voitolliseksi. Operatiivinen liiketulos nousi vajaaseen kuuteen miljoonaan euroon, kun toissa vuonna tappiota kertyi lähes 100 miljoonaa euroa.

– Vuosi 2020 oli meille vahvan tekemisen vuosi. Tervehdyttämisohjelman onnistuneen läpiviennin ansiosta vahvistimme tasettamme ja rahoitusasemaamme huomattavasti, ja luottamus SRV:tä kohtaan parantui vuoden aikana merkittävästi, kertoo toimitusjohtaja Saku Sipola tiedotteessa.

SRV:n murheenkryyninä on ollut erityisesti Helsingin Kalasatamassa sijaitseva kauppakeskus Redi.

Tase-erien arvostusten muutosten negatiivinen yhteisvaikutus oli yhteensä noin 12 miljoonaa euroa, mihin sisältyy Redin lisäksi Pietarissa sijaitsevan kauppakeskus Pearl Plazan luokittelun muutos ja kahden muun omaisuuserän arvon tarkistus.

Yhtiön omistus Pearl Plaza -kauppakeskuksesta oli aiemmin luokiteltu myytävänä olevaksi omaisuuseräksi. Koronapandemian toinen aalto on kuitenkin katkaissut myyntineuvottelut, ja SRV kertoo keskittyvänsä nyt kehittämään kauppakeskuksen toimintaa. Mahdollinen myynti lykkäytyy parempaan markkinatilanteeseen.

Koronan vaikutukset maltillisia

Sipolan mukaan koronapandemiaan varautuminen aiheutti rakentamisessa poikkeusjärjestelyjen takia jonkin verran ylimääräisiä kustannuksia myös vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vakavimmilta seuraamuksilta on kuitenkin vältytty, ja työmaat ovat olleet toiminnassa poikkeusoloista huolimatta.

– Toistaiseksi koronapandemian vaikutukset ovat olleet kokonaisuutena arvioiden maltillisia, mutta pandemian vaikutukset rakentamisen markkinaan ovat edelleen epäselvät ja hämärtävät tulevaisuuden näkymiä, Sipola sanoo.