Niinistö Twitterissä: Eiköhän jo anneta Navalnyi-tviittikeskustelun olla, ulkopolitiikan linja on ennallaan

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Politiikan toimittajat ry:n edustajia etäyhteydellä eilen. Kuva: Riikka Hietajärvi / Tasavallan presidentin kanslia / LEHTIKUVA / LEHTIKUVA

Viivi Salminen / STT

Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että valtionjohdon yhteydenpitoon liittyvä keskustelu venäläispoliitikko Aleksei Navalnyi -aiheisesta tviitistä annettaisiin jo olla. Hän kirjoittaa, että Suomen ulkopolitiikan linja on ennallaan.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi aiemmin tänään esittäneensä presidentti Niinistölle toiveen, että heidän olisi syytä keskustella useammin ulkopolitiikan kysymyksistä yhdessä.

– Meillä on tietenkin ollut haasteena se, että emme ole voineet kahden kesken kasvotusten tavata korona-aikana sillä tavalla kuin tavanomaisesti tapaisimme, Marin sanoi toimittajille Säätytalolla.

Marin kuitenkin uskoo, että yhteydenpitoon löytyy kanavia ja välineitä. Hän lisäksi uskoo, että on yhteinen tahto vahvistaa keskusteluyhteyttä entisestään.

Pääministerin ja presidentin yhteydenpito nousi tapetille, kun Marin arvosteli maanantaina Twitterissä voimakkaasti oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kiinniottoa ja vaati tämän vapauttamista englanninkielisessä viestissä ennen presidenttiä.

Niinistöltä kysyttiin torstaina, olivatko pääministeri ja presidentti koordinoineet ulostulojaan jollakin tavalla. Niinistön vastaus oli, että minkäänlaista etukäteiskeskustelua ei ollut käyty.

Suomen perustuslain mukaan ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

Kommentoi