Ajokeli on tänäänkin monin paikoin huono, etelässä on monilla jalkakäytävillä pääkallokeli

Ajokeli on tänäänkin huono tai erittäin huono isossa osassa maata. Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan liikennesää on osan päivästä erittäin huono Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa. Huonon ajokelin varoitus on voimassa puolestaan lähes koko muussa maassa.

Aamuyhdeksältä Pohjois-Suomeen annettiin varoitus liukkaista maanteistä. Fintrafficin Oulun liikennekeskus varoitti myös lumisateen heikentämästä näkyvyydestä pohjoisessa.

Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan Lapin pohjoisimmissa osissa autoillaan tänään kuitenkin normaalissa ajokelissä.

Manner-Suomen lounaisosissa on voimassa varoitus huonosta jalankulkusäästä. Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin, että tänään maahan on tulossa uusi sadealue. Sateet leviävät aamun poutaisemman jakson jälkeen Suomeen lounaasta.

– Siitä sadealue leviää maan eteläosiin sekä osittain Pirkanmaan suuntaan. Pohjois-Suomessa on tulossa enää hajanaisia sateita aamupäivän jälkeen, kertoi päivystävä meteorologi Juha Tuomala.

Etelässä perjantain sateet tulevat lumena tai räntänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat