Yön uutiskooste | Vielä lauantaina aamulla kannattaa nauttia auringonvalosta, Pfizer ja Biontech ovat hakeneet hätälupaa koronarokotteelle

Lauantaiaamu valkenee pakkasyön jälkeen koko maassa aurinkoisena. Päivän mittaan pilvisyys lisääntyy, ja lännestä saapuu iltapäivällä voimakas sadealue, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan STT:lle. Illan ja yön aikana sateet liikkuvat maan yli itään.

Sateet tuovat mukanaan myös navakkaa ja puuskaista tuulta.

Aivan idässä ja pohjoisessa lunta voi kertyä sateiden myötä 5–15 senttiä. Etelässä ja lännessä sateet tulevat vetenä. Maan keskivaiheille jää vyöhyke, jossa odotettavissa voi olla sekä lunta että vettä.

Uutissuomalainen: Koronatartuntojen lähteitä jäljittää nyt monin paikoin ennätysmäärä ihmisiä

Koronatartuntojen lähteitä jäljittämässä on monilla alueilla nyt enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin, kertoo Uutissuomalainen. Muun muassa Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa huidellaan parhaillaan ennätyslukemissa. Uutissuomalainen selvitti asiaa sairaanhoitopiireihin tai niiden suurimpiin kaupunkeihin lähetetyillä kyselyillä.

Moni kyselyyn vastanneista kertoi myös, ettei Koronavilkusta ole ollut jäljitystyössä juuri apua.

Olympiakomitea saa tänään uuden puheenjohtajan

Suomen olympiakomitealle valitaan tänään uusi puheenjohtaja. OK:n puheenjohtajana toimivan Timo Ritakallion nelivuotiskausi päättyy vuoden lopussa, ja uuden puheenjohtajan valitsee tänään Olympiakomitean syyskokous Vantaalla.

Ehdolla puheenjohtajaksi ovat kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.), kansanedustaja Sari Multala (kok.), Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ja johtava konsultti Susanna Rahkamo.

Olympiakomitean syyskokous alkaa Vantaalla kello 14.

Tutkija: EU:n toimet Valko-Venäjän suhteen ovat olleet heikkoja

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Ryhor Nizhnikau arvioi EU:n toimien Valko-Venäjän kriisissä olleen riittämättömiä.

EU-maiden ulkoministerit sopivat torstaina alustavasti uusista pakotteista, jotka kohdistuisivat valkovenäläisiin yrityksiin ja liike-elämän henkilöihin. Nizhnikaun mukaan uudetkin pakotteet ovat kuitenkin lähinnä symbolisia.

Nizhnikaun mielestä Valko-Venäjän tilanne on osoittanut, ettei EU kykene olemaan geopoliittinen toimija omalla lähialueellaan.

Mielenosoitukset presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastaan ovat jatkuneet Valko-Venäjällä elokuun vilpillisinä pidetyistä presidentinvaaleista lähtien.

Donald Trump Junior on saanut koronatartunnan

Yhdysvalloissa istuvan presidentin Donald Trumpin pojalla Donald Trump Juniorilla on todettu koronavirustartunta. Asiasta kertovat useat kansainväliset mediat.

ABC News kertoo, että nuoremmalla Trumpilla ei ole virusoireita. Median mukaan hän sai positiivisen testituloksen alkuviikosta.

Presidentti sai koronatartunnan aiemmin ja oli sairaalahoidossa sen takia lokakuun alussa.

Presidentin vanhin poika on tämän lapsista toinen, joka on saanut koronatartunnan.

Yhdysvalloissa Pfizer ja Biontech ovat hakeneet hätälupaa koronarokotteelle

Yhdysvalloissa lääkeyhtiö Pfizer on vahvistanut perjantaina, että se ja Biontech ovat hakeneet lupaa kehittelemänsä koronarokotteen hätäkäytölle.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset eivät ole vielä kertoneet, kuinka kauan rokotteen tutkimustulosten tarkastelu tulee kestämään.

Ilmoitusta luvan hakemisesta on ehditty odottaa jo päiviä, sillä Pfizer ja Biontech kertoivat aiemmin tutkimusten osoittavan, että covid-19-rokotteen teho on 95 prosenttia. (Lähde: AFP)

Etusivulla nyt

Luetuimmat