Robin Lardot jatkaa keskusrikospoliisin päällikkönä

Lardot on toiminut KRP:n päällikkönä vuodesta 2013. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto nimitti torstaina Robin Lardotin jatkamaan keskusrikospoliisin (KRP) päällikkönä. Virkakausi kestää syyskuun loppuun 2025.

Lardot on toiminut KRP:n päällikkönä vuodesta 2013.

Lardotilla on laaja-alaista kokemusta poliisin vaativista johtamistehtävistä sekä kehittämishankkeiden läpiviennistä, kerrotaan sisäministeriön tiedotteessa.

– Ottaen huomioon Lardotin pitkäaikainen kokemus keskusrikospoliisin päällikön tehtävistä ja muu laaja-alainen kokemus poliisin vaativista johtamistehtävistä, Lardotilla voidaan arvioida olevan vahvimmat valmiudet keskusrikospoliisin päällikön tehtävän hoitamiseen, nimitysmuistiossa perustellaan valintaa.

Aiemmin Lardot on toiminut muun muassa KRP:n apulaispäällikkönä vuosina 1999–2003, Poliisihallituksessa rikostorjuntayksikössä poliisijohtajana 2010–2013 ja sisäministeriössä poliisiylitarkastajana vuosina 2003–2009.

– Vaikka järjestäytynyt rikollisuus on edelleen merkittävää, tietoverkkorikollisuus on kasvussa ja myös perinteinen rikollisuus siirtyy yhä enemmän tietoverkkoihin. Tietomurrot, petokset, identiteettivarkaudet ja maalittaminen verkossa ovat jo arkipäivää. Nämä haasteet toimintaympäristöön vastaamisessa jatkuvat myös tulevina vuosina, Lardot kommentoi tiedotteessa.

Kuusi hakijaa

Lardot on ollut syytettynä poliisijohdon virkarikosoikeudenkäynnissä, joka liittyy Helsingin poliisin tietolähdetoiminnan epäselvyyksiin. Lardotin rikosepäily ajoittuu vuosille 2010–2013, jolloin hän toimi Poliisihallituksessa poliisijohtajana ja rikostorjuntayksikön päällikkönä.

Käräjillä kaikkien kahdeksan syytetyn syytteet kaatuivat. Jutun käsittely on kesken Helsingin hovioikeudessa. Kaikki syytetyt kiistävät syytteet.

KRP:n päällikön virkaa hakivat Lardotin lisäksi Heikki Kopperoinen, Tero Kurenmaa, Antti Luoto, Niina Mitikka ja Piotr Lehtonen.

Keskusrikospoliisin tehtävänä on muun muassa torjua kansainvälistä, järjestäytynyttä, ammattimaista, taloudellista ja muuta vakavaa rikollisuutta.

Kommentoi