Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalivilpistä ei todellakaan ole ollut todisteita, painottaa vaaliviranomainen CNN:lle

Yhdysvalloissa liittovaltion vaaliviranomainen painottaa uutiskanava CNN :lle, ettei presidentinvaaleihin liittyen ole todellakaan ollut mitään todisteita vilpistä.

Vaalikomission edustajan Ellen Weintraubin mukaan maassa on tehty hyvin vähän vahvistettavissa olevia valituksia siitä, miten vaalit on järjestetty. Hänen mukaansa yhdenkään valituksen yhteyteen ei ole liitetty mitään todisteita vilpistä.

Weintraub lisää, ettei todisteita ole myöskään laittomien äänten antamisesta. Lisäksi hän painottaa puolueettomien vaaliasiantuntijoiden valvoneen vaaleja.

Istuva presidentti Donald Trump on syyttänyt toistuvasti poliittisia vastustajiaan vaalivilpistä.

Philadelphiassa jäi kiinni kaksikko, jolla oli mukanaan tuhansia väärennettyjä äänestyslippuja

Philadelphiassa on pidätetty kaksi aseistettua miestä, joiden pakettiautosta löytyi tuhansia väärennettyjä äänestyslippuja, kertoi uutiskanava CNN lauantaina.

Miehet olivat pysäköineet autonsa Philadelphiassa sijaitsevan kongressikeskuksen eteen. Keskuksessa lasketaan tiistain presidentinvaalien ääniä.

Virginiasta kotoisin olevat 61-vuotias ja 42-vuotias mies jäivät kiinni torstaina sen jälkeen kun poliisi oli saanut vihjeen äänestyspaikalle mahdollisesti pyrkivistä aseistetuista henkilöistä.

Äänestyslippujen lisäksi autosta löytyi automaattikivääri ja QAnon-salaliittoteorian logolla varustettu lippalakki.

Syyttäjäviranomaiset eivät kertoneet, keitä kannattavia äänestysliput olivat tai mistä ne oli saatu.

Kaksikkoa tullaan syyttämään ainakin luvattomasta ampuma-aseiden kantamisesta julkisella paikalla.