Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo paransi tulostaan – erityisesti If-vakuutusyhtiö vaikutti tuloskehitykseen

Sampo -konsernin heinä–syyskuun tulos ennen veroja oli 485 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 92 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,70 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,01 euroa.

Konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo tiedotteessa, että konsernin kolmannen vuosineljänneksen tuloskehitykseen vaikutti merkittävimmin Sammon osakkuusyhtiö, vakuutusyhtiö If.

Magnussonin mukaan If jatkoi erinomaista kehitystään riskien arvioinnissa ja hinnoittelussa kasvattaen samalla maksutuloaan huomattavasti, yli 5 prosenttia. Nordean tulosluvut olivat Magnussonin mukaan rohkaisevia. Yhtiö paransi sekä kustannustehokkuuttaan että kasvatti markkinaosuuttaan.

Sammolle kirjattiin sen osakkuusyhtiö Nordean kolmannen vuosineljänneksen nettotuloksesta 166 miljoonaa euroa.

Topdanmarkin tulos ennen veroja nousi 46 miljoonaan euroon edellisvuoden 34 miljoonasta eurosta. Mandatumin tulos ennen veroja oli 60 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 75 miljoonaa. Maksutulo aleni 172 miljoonaan euroon.

Loppuvuoden näkymissään Sampo-konserni odottaa, että vakuutusliiketoiminnot raportoivat hyvän vakuutusteknisen tuloksen vuodelta. Sijoitustoiminnan tuloksiin liittyy tällä hetkellä kuitenkin tavallista enemmän epävarmuutta.

Ifin korvauskulut kasvoivat koronan takia

Ifin korvauskuluja kasvattivat tammi–syyskuussa korvaukset matkavakuutuksista, mihin oli pääosin syynä hallitusten koronaviruspandemian vuoksi asettamat matkustusrajoitukset. Korvaushakemusten määrä ylsi raportointiajankohdan lopussa noin 50 000:een, mikä vastaa noin 35 miljoonan euron bruttomääräisiä korvauskuluja. Vahingoista valtaosa kohdistui henkilöasiakkaisiin ja Norjaan. Ifillä on tämäntyyppisten vahinkojen varalta jälleenvakuutussuoja, jossa yhtiölle itselleen jäävä osuus on noin 10 miljoonaa euroa.

– Hallitusten purettua rajoituksia toisen vuosineljänneksen lopusta alkaen vahinkotiheys jatkoi heinä-syyskuussa palautumistaan kohti tavanomaista tasoaan, joskin maa- ja liiketoimintakohtaisin eroin ja poikkeavan tilanteen yhä jäädessä vaikuttamaan tiheyteen jonkin verran, Sampo kertoo tiedotteessa.