Suomessa 109 uutta koronavirustartuntaa – yksi uusi koronakuolema, sairaala- ja tehohoidossa olevien määrä on noussut

Yhteensä Suomessa on raportoitu nyt 16 400 koronavirustartuntaa. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Suomessa on raportoitu yksi uusi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 359.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 70 ihmistä, mikä on 12 enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa on 13 ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin perjantaina.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Nuorilla aikuisilla eniten tartuntoja

Suomessa raportoitiin tänään 109 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on nyt yhteensä 16 400.

Kahden viikon aikana on raportoitu 2 845 tartuntaa, mikä on kahdeksan vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 2 853 koronavirustartuntaa.

Ilmaantuvuusluku Suomessa on 45,7 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Edeltävien kahden viikon aikana ilmaantuvuusluku oli 53,6. Korkein ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella (81,9) ja matalin Pohjois-Karjalassa (2,4).

Kahden viime viikon aikana kaikista ikäryhmistä tartuntoja on THL:n mukaan todettu eniten 20–29-vuotiailla. Vähiten tartuntoja on todettu yli 80-vuotiailla. Koronavirustestejä on tehty keväästä lähtien 1 541 169 kappaletta.

Jyväskylässä tartuntoja palvelukeskuksessa

Keski-Suomessa Jyväskylässä todettiin viikonloppuna kuusi koronavirustartuntaa Keljon palvelukeskuksen pitkäaikaishoidon osastolla. Tartunnan saaneet on eristetty ja heidän kulkuaan osastolla rajoitetaan, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessa. Myös tartunnalle altistuneet pidetään muista asukkaista erillään.

– Ensimmäiset kaksi tartuntaa todettiin perjantaina, ja tiedon saamisen jälkeen päätettiin testata kaikki kyseisen osaston asukkaat ja henkilöstö. Tulokset on saatu tähän aamuun mennessä, ja tartuntoja ilmeni yhteensä kuusi. Tartuntoja on sekä työntekijöillä että asukkailla, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä tiedotteessa.

Keljon pitkäaikaishoidossa on 77 asukasta ja 66 työntekijää. Palvelukeskuksen ruokasali on suljettu kahden viikon ajaksi palvelukeskuksessa todettujen koronavirustartuntojen vuoksi.

Keski-Suomessa koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on THL:n mukaan 28,1 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Alueella on todettu 71 tartuntaa kahden viikon aikana.

Turussa perutaan hammashoitoaikoja

Varsinais-Suomessa Turussa perutaan suun terveydenhuollon aikoja keskushammashoitolan yksikössä Mäntymäessä. Yksikössä on todettu yksi koronavirustartunta ja tartunnalle on altistunut noin 27 henkilökunnan jäsentä, tiedottaa Turun kaupunki.

Potilaita ei tiedotteen mukaan ole altistunut tartunnalle. Henkilökunta on käyttänyt potilastyössä tavanomaisten suojaimien ohessa myös lisäsuojaimia.

Joitakin hammashoitoaikoja perutaan noin viikon ajalta, mutta kaikkia yksikön potilasaikoja ei peruta.

Lisäksi Turussa jo etäopetukseen viime viikolla siirtyneiden Varissuon ja Nummenpakan koulujen lisäksi etäopetukseen siirrytään myös Aunelan ja Rieskalähteen kouluissa.

Varsinais-Suomessa koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on THL:n mukaan 52,6 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Alueella on todettu 255 koronavirustartuntaa viimeisten kahden viikon aikana.

--------------

Korjattu aiempaa uutista klo 18.55: Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu ikäryhmistä eniten 20–29-vuotiailla, mutta heillä ei ole todettu suurinta osaa kaikista tartunnoista.

Kommentoi