Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Entisen NHL-kiekkoilijan Jori Lehterän kokaiinituomio lieveni hovissa – sakkorangaistus lähes 12 000 euroa

Turun hovioikeus on lieventänyt entisen NHL-kiekkoilijan Jori Lehterän huumetuomiota. Hovioikeuden mukaan Lehterä yritti keväällä 2018 ostaa yhden gramman kokaiinia ja syyllistyi näin huumausaineen käyttörikokseen. Lehterä tuomittiin 15 päiväsakkoon, mistä maksettavaa hänelle tulee 11 715 euroa.

Hovin mukaan huumeiden ostoyritys tapahtui toukokuussa, kun Lehterä oli juhlimassa polttareita. Oikeuden mukaan Lehterä oli kysynyt kokaiinista puhelimessa.

– Todisteena olevissa telekuuntelupuheluissa ei ole tavanomaista tuttavien välistä keskustelua. Puhelut viittaavat sisällöltään huumausainekauppaan, jossa tyypillisesti vältetään mainitsemasta asioita suoraan, hovituomiossa sanotaan.

Käräjillä Lehterä oli tuomittu huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden mukaan Lehterä oli ostoyrityksen lisäksi ostanut kuusi grammaa kokaiinia. Hovin mukaan tästä ei kuitenkaan ollut näyttöä ja syyte huumausainerikoksesta hylättiin.

Vaati rangaistuksen lieventämistä

Lehterä kiisti ostaneensa tai yrittäneensä ostaa kokaiinia ja vaati syytteen hylkäämistä. Hän myös katsoi, että jos hänet tuomitaan asiassa, rangaistusta pitää lieventää tai hänet pitää jättää kokonaan rangaistuksetta.

– Rangaistuksen lieventämisperusteena on otettava huomioon tapauksen myötä Lehterään kohdistunut poikkeuksellinen julkisuus sekä sen vaikutukset hänen uraansa, työhönsä ja henkilökohtaiseen talouteensa, Lehterän vaatimuksessa sanotaan.

Hovioikeuden mukaan jäi kuitenkin näyttämättä, että julkisuudesta olisi aiheutunut Lehterälle tosiasiallisia kielteisiä seurauksia.

– Päiväsakkojen lukumäärään nähden sakkorangaistus on lievä, eikä kokonaisseuraamusta voida pitää kohtuuttomana tai poikkeuksellisen haitallisena.

Lehterä pelaa nykyään KHL:ssä Moskovan Spartakissa.

Hovioikeus lievensi myös päätekijänä jutussa tuomitun tuomiota. Kosar Fatahin, 36, kymmenen vuoden vankeustuomio lyheni seitsemäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi, kun hovi hylkäsi toisen käräjillä hänen syykseen katsotun törkeän huumausainerikoksen.