Kreikan poliisi pidättänyt viisi siirtolaista epäiltynä Morian leirin palosta

Kreikassa poliisi on pidättänyt viisi siirtolaista, joita epäillään viimeviikkoisesta Morian leirin tuhonneesta tulipalosta. Asiasta kertoi kansalaisten turvallisuudesta vastaava ministeri Michalis Chrisochoidis tiistaina uutistoimisto Anan mukaan.

Chrisochoidisin mukaan kuudes epäilty on tunnistettu ja häntä etsitään.

Noin 12 000 Lesboksen saarella sijainneen Morian leirin asukasta on elänyt palon jälkeen muun muassa hylätyissä rakennuksissa ja jopa taivasalla.

Kreikan hallitus rakensi pikaisesti muutaman kilometrin päähän Moriasta telttaleirin noin 3 000 ihmiselle, mutta tähän mennessä sinne on saatu suostuteltua vasta 800 siirtolaista.

Lesboksen paikallisviranomaiset ovat vastustaneet leiriprojektia ja vaatineet hallitusta siirtämään kaikki turvapaikanhakijat pois saarelta.

Saksa aikoo ottaa vastaan 1 500 ihmistä Kreikan saarilta, lapsiperheet etusijalla

Saksa aikoo ottaa vastaan 1 500 siirtolaista Kreikan saarilta, kertovat hallituslähteet. Tämän lisäksi maahan tulee noin 150 turvapaikanhakijaa taannoin palaneelta Morian leiriltä Lesboksen saarelta.

Liittokansleri Angela Merkelin ja sisäministeri Horst Seehoferin kätilöimän suunnitelman mukaan Saksa ottaa sellaisia ihmisiä, joilla jo on pakolaisstatus. Etusijalla ovat lapsiperheet.

Asiasta kerrottaneen virallisesti keskiviikkona hallituksen kokouksen jälkeen.

Saksalaismedian mukaan Kreikka ei kuitenkaan ole suhtautunut suopeasti Saksan ehdotukseen ottaa lisää turvapaikanhakijoita Moriasta. Saksalaislehti Bildin mukaan kreikkalaiset pelkäävät sen voivan aiheuttaa tilanteita, joissa maan muilla leireillä olevat alkaisivat sytyttämään tulipaloja päästäkseen Saksaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat