Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Espoon yli 176 kilon kokaiinijutussa syytteet neljälle tanskalaiselle ja yhdelle ruotsalaiselle

Syyttäjä kertoo nostaneensa syytteet jutussa, jonka tutkinta alkoi joulukuussa 2019 espoolaisvarastoon kohdistuneesta hyökkäyksestä. Syytteen sai neljä tanskalaista ja yksi ruotsalainen, ja rikosnimikkeinä asiassa on törkeä huumausainerikos, ryöstön yritys ja rikoksen valmistelu, kertoo erikoissyyttäjä Erkki Huhtala STT:lle.

Asian käsittely alkaa käräjäoikeudessa 2. syyskuuta.

Hyökkäyksessä viisi naamioitunutta ihmistä tunkeutui Espoon Karapellontiellä sijaitsevaan kiinteistöön, jossa purettiin rahtikonttia. Poliisin mukaan laillisen rahdin sekaan oli piilotettu 176,1 kiloa kokaiinia. Laboratoriotutkimuksen mukaan kokaiini oli 94–100-prosenttista. Katukaupassa sen arvo olisi ollut jopa yli 25 miljoonaa euroa.

Hyökkäyksen jälkeen myöhemmin samana päivänä poliisi otti kahdesta eri henkilöautosta Helsingin Olympiaterminaalilla kiinni viisi ihmistä, jotka olivat poistumassa maasta. Kiinni otetut ovat nyt syytteen saaneet miehet. Heistä kolmen tanskalaisen ei epäillä olleen hyökkääjien joukossa, vaan heidän epäillään osallistuneen huumerikokseen muuten.

Hyökkääjiä olivat poliisin mukaan Olympiaterminaalilla tavoitetut Ruotsissa asuva mies ja neljäs tanskalainen. Heidän lisäkseen hyökkäykseen osallistui poliisin mukaan hollantilaiskolmikko. Hollantilaisten osalta esitutkintaa ei ole tehty Suomessa.