Uuno-myrsky kaatoi puita ja aiheutti sähkökatkoja Pohjois-Karjalassa

Iso osa tehtävistä vaati ensin puiden raivaamista pois tieltä. Kuvituskuva. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Torstai oli Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle kiireinen päivä, sillä maakunnan pohjoisosiin saapui illan aikana raju ukkosmyrsky. Pelastuslaitos kertoo nostaneensa toiminta-alueen johtamisvalmiutta, jotta useaan yhtäaikaiseen suureen tehtävään voitiin varautua. Uuno-myrsky kaatoi puita ja katkaisi sähköjä pahimmillaan 3 000 taloudesta.

Pelastuslaitoksen mukaan ukkosrintama eteni kaakkoon ja aiheutti illan ja yön aikana yli 50 tehtävää. Päivystävä palomestari Sami Meriläinen kertoo tiedotteessa, että iso osa tehtävistä vaati ensin puiden raivaamista pois tieltä.

Kaatuvat puut katkaisivat sähköjä

Myrsky aiheutti lukuisia sähkövikoja maakunnan pohjoisosiin. Sähköt olivat pahimmillaan poikki 3 000 taloudesta torstai-iltana. Perjantaiaamuna ilman sähköjä oli vielä noin 700 taloutta, kertoo PKS Sähkönsiirto . Yhtiö arvioi, että vauriot saadaan korjattua suurelta osin perjantaina. Sen mukaan myrskyn kaatamat puut vaurioittivat sähkölinjoja vakavasti, ja myös muuntoasemia on vaurioitunut.

Uusiin ukkosmyrskyihin varaudutaan

Päivystävänä päällikkönä toiminut paloinsinööri Ville Leinonen kiittelee kaikkia osapuolia siitä, että ruuhkautunut hälytystilanne saatiin torstai-iltana nopeasti hallintaan. Helleolosuhteet ja rajut myrskyt vaativat paljon yhteistyötä pelastushenkilöstöltä ja viranomaisilta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos varautuu ukkosmyrskyyn myös perjantaina ja viikonloppuna, sillä helteet jatkuvat vielä viikonloppuna. Pelastuslaitos toivoo mökeille lähtijöiltä oma-aloitteisuutta mökkiteiden raivauksessa.

----

Korjattu perjantaina kello 12.10: Myrskyn nimi on Uuno, ei Unto.

Kommentoi