Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotias tyttö houkuteltiin hotelliin, missä tämä huumattiin, raiskattiin ja teko videoitiin – avioparille vuosien vankeusrangaistukset

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina avioparin ehdottomaan vankeuteen jutussa, jossa 14-vuotias tyttö houkuteltiin hotelliin, huumattiin, raiskattiin ja teot videoitiin.

27-vuotias mies ja 14-vuotias uhri sopivat Snapchatissa kaksi kertaa tapaamisesta eri hotelleissa Tampereella helmikuussa. Ensimmäistä tapaamista koskevat syytteet hylättiin, koska käräjäoikeuden mukaan siltä osin jäi osoittamatta, että mies olisi tiennyt uhrin alle 18-vuotiaaksi.

Noin viikkoa myöhemmin mies ja uhri tapasivat taas, jolloin mies oikeuden mukaan jo tiesi tytön iän. Mies ja uhri olivat sopineet Snapchatissa, että näkevät hotellissa ja että mies antaa uhrille seksistä 100–300 euroa rahaa, alkoholia ja kannabissuklaata.

Miehen 26-vuotias vaimo varasi ja maksoi hotellihuoneen. Huoneessa mies tarjosi uhrille runsaasti alkoholia sekä bentsodiatsepiineihin kuuluvia Rivatril-tabletteja, minkä seurauksena uhri päihtyi voimakkaasti.

Mies nuoli uhrin sukupuolielimiä ja rintoja sekä työnsi sormen, vibraattorin ja peniksensä tämän emättimeen. Välillä mies vei uhrin suihkuun ja jatkoi sen jälkeen sukupuoliyhteyksiä, tuomiossa kerrotaan.

Koko tilanne kuvattiin tytön tietämättä ja häneltä lupaa kysymättä kännykkäkameralla, jonka vaimo oli antanut miehelleen tätä tarkoitusta varten. Oikeuden mukaan vaimo käynnisti kuvausohjelman omalla puhelimellaan ja pystyi seuraamaan tilannetta etäyhteydellä.

Mies perusteli tekoja avioliiton väljähtymisellä

Syytetyt myönsivät syytteet osin. Mies selitti, että pariskunta oli aiemmin harrastanut pornoelokuvia, seksileikkejä ja toisille esiintymisiä, mutta sittemmin parisuhde-elämä oli "taantunut", minkä takia vaimo oli antanut hänelle luvan seksiin toisen naisen kanssa.

Vaimo sanoi kuvanneensa seksiä vain varmistaakseen mitä huoneessa tapahtui ja ettei mies valehtelisi hänelle. Myös vaimo oli viestitellyt uhrin kanssa mutta väitti, ettei osannut suomea tarpeeksi ymmärtääkseen, mitä viesteissä ollut numero 14 tarkoitti.

Oikeus piti pariskunnan tekoja kokonaisuutena arvioiden törkeinä. Hotellihuoneessa sukupuoliyhteyksiä oli lukuisia eikä uhri pystynyt puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan päihtymyksen takia. Uhria kohdeltiin hyvin nöyryyttävällä tavalla, kun häntä kuvattiin ja kolmannen ihmisen annettiin katsoa tapahtumia, oikeus sanoi.

Oikeus katsoi, että James Ruben Hughes käytti 14-vuotiasta uhria tarpeidensa tyydyttämiseen ja roolileikkinsä kohteena tämän haavoittuvuudesta välittämättä. Hänet tuomittiin muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä seitsemän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen.

Oikeus katsoi, että miehen vaimo Aisling Maria Hughes auttoi miestään tietäen suurimmasta osasta tämän aikeista ja teoista. Oikeuden mukaan selitys, ettei nainen olisi ymmärtänyt, mitä luku 14 tarkoittaa tai että hän olisi luullut sen tarkoittavan kellonaikaa, rahamäärää tai vastaavaa, ei ollut uskottava.

Oikeus viittasi myös pariskunnan uhrista käyttämiin, alaikäisyyteen viittaaviin nimityksiin "teenage sassy queen" ja "brat", jotka ilmeisesti kuuluivat heidän roolileikkiinsä.

Vaimo tuomittiin avunannosta törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä sekä salakatselusta neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.