Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaa haikailee matkustuskuplia lähinaapurien kanssa – turismin tyssääminen on maksanut maalle kymmeniä miljardeja

Thaimaan viranomaiset pohtivat niin sanottujen matkustuskuplien luomista sellaisten lähellä sijaitsevien maiden kanssa, joissa koronavirustartuntojen määrä on suhteellisen alhainen, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Mahdollisia kohdemaita olisivat muun muassa Kiina, Vietnam, Etelä-Korea, Australia ja Uusi-Seelanti.

Matkustuskuplaan kuuluvien maiden kansalaisten ei tarvitsisi jäädä kahden viikon karanteeniin maahan tullessaan. Sen sijaan tulijoille tehtäisiin perusteellinen terveystarkastus heidän saapuessaan maahan.

Erityisesti maahan toivotaan urheiluturisteja, kuten golfaajia, koska he pysyvät yleensä koko lomansa ajan varsin rajoitetulla alueella eivätkä juurikaan ole tekemisissä paikallisten asukkaiden kanssa. Myös terveysmatkoille tulevat ja liikemiehet olisivat hyvin tervetulleita.

Thaimaan on tarkoitus lieventää koronarajoituksiaan ensi viikolla. Esimerkiksi baarit, klubit ja hierontapaikat pysyvät kuitenkin edelleen kiinni.

Thaimaan bruttokansantuotteesta viidennes tulee turismista. Maan lasketaan menettävän tänä vuonna noin 47 miljardia dollaria (noin 41,5 miljardia euroa) tuloja koronarajoitusten vuoksi.

Virallisten tietojen mukaan Thaimaa on selvinnyt koronapandemiasta todella vähällä. Maassa on todettu vain runsaat 3 100 koronatartuntaa, ja virukseen liittyviä kuolemia on rekisteröity 58.

Väkilukuun suhteutettuna maassa on kuollut 0,8 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli torstaina 59.

Venäjällä tuhansia uusia tartuntoja

Venäjällä on raportoitu liki 9 000 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertovat viranomaiset Moscow Times -lehden mukaan. Yhteensä tartuntoja on rekisteröity pitkälti yli puoli miljoonaa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia rekisteröitiin 183. Yhteensä maassa on kuollut viruksen seurauksena 6 715 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna Venäjällä on kuollut 46 ihmistä miljoona asukasta kohti.

Venäjän koronalukuja pidetään yleisesti aivan liian pieninä todellisiin tapausmääriin nähden.

Ruotsissa 40 uutta koronavainajaa, tartuntoja yhteensä jo liki 50 000

Ruotsissa on rekisteröity 40 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta vuorokauden aikana, kertovat terveysviranomaiset. Yhteensä maassa on kuollut viruksen seurauksena 4 854 ihmistä.

Uusia tartuntoja on rekisteröity liki 1 400. Yhteensä Ruotsissa on todettu lähes 50 000 koronavirustartuntaa sitten epidemian alun. Tehohoidossa on ollut tai on vajaat 2 300 ihmistä.

Väkilukuun suhteutettuna Ruotsissa on kuollut 481 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku on 59.

---

Uutista korjattu kello 11.52: Thaimaassa kiinni pysyvät baarit, klubit ja hierontapaikat, eivät ravintolat.