Ravintolat avaavat ovensa, asiakkaita sisään enintään puolet normaalista – myös suureen osaan uimahalleista ja kirjastoista pääsee jälleen

Ravintolat saavat tänään avata ovensa, mutta aukioloaikoja ja asiakasmääriä on rajoitettu.

Ravintolat saavat olla auki enintään kello 23:een asti, ja alkoholin tarjoileminen on lopetettava kello 22. Ravintolaan saa ottaa sisään vain puolet nykyisiin lupiin kirjatusta asiakasmäärästä. Kaikille ravintola-asiakkaille pitää olla istumapaikka.

Lisäksi ravintoloiden tulee muun muassa ilmoittaa asiakkailleen näkyvästi, etteivät oireiset saa tulla ravintolaan. Myös käsien pesuun tai desinfiointiin tulee olla näkyvä mahdollisuus.

Ravintolat ovat olleet suljettuina huhtikuun alusta alkaen, mutta ruuan myynti ulos on ollut sallittua. Eduskunta hyväksyi perjantaina väliaikaisen lakimuutoksen. Hallituksen on määrä arvioida seuraavan kerran juhannusviikolla, onko rajoituksia syytä lieventää tai tiukentaa.

Kirjastoihin pääsee sekä lainaamaan kirjoja että lukemaan lehtiä

Tänään myös suurin osa uimahalleista avataan kävijöille. Muista sisäliikuntapaikoista osa avaa ovensa tänään, osa myöhemmin kesällä.

Kirjastoihin pääsee sekä lainaamaan kirjoja että lukemaan lehtiä. Myös kirjastoautot lähtevät kierroksilleen. Muutamia kaupunkien sivukirjastoja kuitenkin avataan vasta myöhemmin kesällä.

Museoista monet avaavat ovensa huomenna tiistaina, osa jo tänään. Osa museoista on turvallisuuden nimissä luopunut yleisöopastuksista kesä- ja heinäkuun ajaksi.

Kaikkien palvelujen käyttöönottoon liittyy ohjeita tai rajoituksia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Aukioloaikoja on lyhennetty, kävijämäärää rajattu ja yleisötilaisuuksia peruttu.

Valmiuslain nojalla hallitus on rajoittanut kansalaisten kokoontumista. Kesäkuun alusta alkaen enintään 50 hengen kokoontumiset ovat sallittuja. Yli 500 hengen yleisötapahtumat ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun asti.

Kokoontumisrajoitus ei koske yksityisiä tilaisuuksia, kuten yksityisjuhlia tai yksityisiä kokouksia. Hallitus kuitenkin suosittelee, ettei yksityistilaisuuksia järjestettäisi yli 50 hengelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat