Ranska lopettaa Trumpin hehkuttaman lääkkeen käytön koronahoitona

Espanja kertoi tiistaina, että koronaan liittyviä kuolemia oli kirjattu maassa jo yli 27 100 kappaletta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hydroksiklorokiinin käyttö covid 19 -tapauksissa lopetetaan Ranskassa, maan hallinto kertoo.

Maailman terveysjärjestö WHO laittoi jo aiemmin väliaikaisesti jäihin lääketestit, joissa selvitettiin hydroksiklorokiinin käyttöä koronan hoitamisessa.

Hydroksiklorokiinin puolesta on puhunut muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka on kertonut käyttävänsä lääkettä ennaltaehkäisynä. Viime viikolla julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että lääke voi aiheuttaa mahdollisesti vakavia sivuoireita ja jopa lisätä potilaiden todennäköisyyttä kuolla.

Espanjassa alkaa kymmenen päivän suruaika koronan kuolonuhrien muistoksi

Espanjassa alkaa tänään kymmenen päivän mittainen suruaika koronavirusepidemian kuolonuhrien muistoksi. Suruajasta kertoi eilen maan hallitus, joka hyväksyi suruajan tiistaisessa kokouksessaan.

Kaikkien julkisten rakennusten liput lasketaan tänään puolitankoon suruajan vuoksi.

– 10 päivää, demokratiamme pisin suruaika, jolla osoitamme surumme ja ilmaisemme arvonantomme niille, jotka ovat kuolleet, Espanjan pääministeri Pedro Sanchez kertoi tiistaina Twitterissä .

Espanjassa on määrä järjestää myöhemmin myös virallinen seremonia koronan kuolonuhrien muistoksi. Kuningas Felipe VI:n johtaman seremonian tarkkaa ajankohtaa ei kerrottu vielä tiistaina.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Espanja kertoi tiistaina, että koronaan liittyviä kuolemia oli kirjattu maassa jo yli 27 100 kappaletta.

Maan terveysministeriö tarkensi maanantaina kuolinlukuja alaspäin lähes 2 000 kuolemantapauksella. Tarkennuksen taustalla oli muutos tiedonkeruujärjestelmässä.

Keskustelu