Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Evan asennetutkimus: Lähes 60 prosenttia suomalaisista valmiita tinkimään elintasostaan koronan seurausten selättämiseksi

Lähes 60 prosenttia suomalaisista on valmiita tinkimään eduistaan ja elintasostaan koronaviruksen taloudellisten seurausten selättämiseksi, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimus. Toista mieltä oli 18 prosenttia kansalaisista.

Evan mukaan valmius uhrata omaa hyvinvointia yhteisen hyvän eteen vaihtelee erityisesti työelämään liittyvien muuttujien ja puoluekannatuksen mukaan. Esimerkiksi yrittäjistä 72 prosenttia ilmaisee kyselyn mukaan tinkimisvalmiutta, mutta eläkeläisistä vain 48 prosenttia.

Eva kysyi suhtautumisesta koronavirusepidemian talousvaikutuksiin 2 060 ihmiseltä Taloustutkimuksen internet-paneelissa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kansalaisista 67 prosenttia oli sitä mieltä, että talouden kriisiytymisen torjuminen on yhtä tärkeää kuin koronaviruksen leviämisen estäminen.

Yli puolet arvioi, että kriisin vaikutukset tuhoavat Suomen talouden pitkiksi ajoiksi. Keskimääräistä vähemmän synkkiä olivat hallituspuolueiden äänestäjien, akateemisesti koulutettujen sekä nuorten ja opiskelijoiden arviot.

85 prosenttia vastaajista kuitenkin uskoo, että koska Suomi on selvinnyt ongelmistaan aina ennenkin, se selviää myös nyt.