Oulun poliisi tutkii Oulunsalon ampumistapausta tapon yrityksenä

STT

Oulun poliisi tutkii tapon yrityksenä Oulunsalossa lauantai-iltana tapahtunutta ampumistapausta. Poliisi on ottanut kiinni kaksi oululaista nuorta miestä.

Hätäkeskus sai lauantaina hieman ennen iltayhdeksää ilmoituksen, jonka mukaan Oulunsalossa oli ammuttu käsiaseella kohti mopoilevia nuoria.

Alustavan tiedon mukaan tilanne alkoi Oulunsalon urheilukentän läheisyydestä, jossa oli nuoria koolla. Kentän lähellä oli ollut myös autoseurue.

Tilanteessa oli poliisin mukaan ollut jonkinlaista provosointia autoseurueen ja kahden mopoilijan välillä. Toisen mopon kyydissä oli matkustaja. Mopoilijat ovat 15–16-vuotiaita.

Auto ja mopoilijat ajoivat Koulutietä Kylänpuolentien suuntaan. Lähellä Kylänpuolentien risteystä auto pysähtyi ja sen kyydissä ollut henkilö ampui laukauksen kohti mopoilijoita.

Tapaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä tiedossa ole myöskään omaisuusvahinkoja.

Laukauksen jälkeen auto poistui paikalta. Poliisi tavoitti sen noin tuntia myöhemmin Oulun Rajakylästä. Autosta otettiin kiinni kaksi oululaista nuorta miestä.

Epäilty rikosnimike on tapon yritys, mutta se voi poliisin mukaan muuttua tutkinnan edetessä. Poliisi tutkii muun muassa tapahtumapaikan oloja sekä ihmisten välisiä etäisyyksiä ja sijainteja ampumisen aikana. Esitutkinta on poliisin mukaan vasta alussa.

Kommentoi