Haluatko olla mukana säästämässä miljoonia euroja, päästöjä ja puita? Luovu viranomaisen paperipostista, vinkkaa virasto

Paperisesta viranomaispostista luopuminen säästäisi vuosittain tonneittain hiilidioksidipäästöjä ja paperia sekä miljoonia euroja verovaroja. Digi- ja väestötietoviraston (DVV) mukaan paperista postia kulkee edestakaisin viranomaisten ja kansalaisten välillä miljoonien kilojen verran joka vuosi.

DVV muistuttaakin nyt suomalaisia Suomi.fi-sivuston Viestit-palvelusta, jonka kautta viestit kulkevat ilman paperitulosteita ja kuljetuksesta syntyviä päästöjä. Viraston mukaan yli 100 000 suomalaista on alkuvuoden aikana luopunut viranomaisten paperipostista kokonaan.

Suomi.fi-viestejä käyttävät esimerkiksi monet kunnat, Verohallinto ja TE-palvelut.

– Esimerkiksi pelkästään Verohallinnon lähettämästä paperipostista luopuminen vähentäisi vuosittain noin 1 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä ja 1,3 miljoonaa kiloa paperia ja säästäisi vielä noin 10 miljoonaa euroa verovaroja, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta kertoo tiedotteessa.

Myös Suomen luonnonsuojeluliitto kannattaa paperipostista luopumista.

– Suomi on metsien maa – mutta on sääli kaataa yhtään puuta turhaksi paperiksi, liiton puheenjohtaja Harri Hölttä sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat