Britanniassa jännitetään koronaviruksen vuoksi tehohoidossa viruvan pääministerin kohtaloa

Britannia jännitti alkuviikosta pääministerinsä Boris Johnsonin, 55, terveydentilaa sen jälkeen, kun hänet siirrettiin maanantaina tehohoitoon koronaviruksen vuoksi. Johnson ei tiistaihin mennessä tiettävästi ollut joutunut hengityskoneeseen, mutta hänelle annettiin lisähappea, kertoi BBC.

Yleisradioyhtiön mukaan Johnson siirrettiin tehohoitoon, jotta hänet saadaan tarvittaessa nopeasti kiinni hengityskoneeseen.

Pääministerin kanslia ei ole kertonut yksityiskohtia Johnsonin hoidosta. Brittilehti Guardianin mukaan parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds, 32, on erittäin huolestunut Johnsonin tilasta. Symonds on itsekin kertonut olleensa sairaana, mutta toipuneensa jo.

Johnson passitettiin sairaalaan testeihin sunnuntaina, ja vielä aiemmin maanantaina hän johti maataan sairaalapedistä.

– Olen varma siitä, että hän selviää tästä, koska jos tiedän mitään tästä pääministeristä, tiedän hänen olevan taistelija. Hän on pian taas ohjaksissa ja johtaa meidät tämän kriisin läpi, kommentoi Johnsonia tuuraava ulkoministeri Dominic Raab BBC:n mukaan.

Pääministerin kanslian mukaan Johnsonilla ei ole keuhkokuumetta, kertoo BBC.

Sairaana jo toista viikkoa

Johnson kertoi positiivisesta koronavirustestistään julkisuuteen 27. maaliskuuta. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja työskenteli virka-asunnoltaan.

Johnsonin oli määrä palata töihin viime perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Pääministerin tilan huononemisesta oli huhuttu joitakin päiviä ennen sairaalahoitoa. Viime viikolla julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Johnson olisi ollut vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa olivat halukkaita myöntämään.

Johnsonin esikunta kielsi aiemmin, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista. Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui asunnollaan tapahtumaan, jossa osoitettiin suosiota terveydenhuollon työntekijöille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat