Boris Johnson johtaa Britanniaa nyt sairaalasta

Pääministeri Boris Johnson kertoi kymmenen päivää sitten, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–AFP

Britannian pääministeri Boris Johnson johti maatansa maanantaina sairaalapedistä. Johnson määrättiin sunnuntaina sairaalaan testattavaksi, ja siellä hän pysyi maanantainakin.

Johnson viestitti esikuntansa välityksellä olevansa hyvällä tuulella siitä huolimatta, että on tarkkailussa sitkeiden koronavirusoireiden vuoksi.

Britannian hallituslähteet vakuuttivat maanantaina, että Johnson on edelleen täysin kykenevä johtamaan maata, vaikka hän on sairaalassa. Times-lehden mukaan Johnson on saanut muun muassa happihoitoa.

– Hän oli yön yli sairaalassa, ja luonnollisesti toivomme hänelle pikaista paranemista. Toivomme, että näiden testien jälkeen hän pääsee takaisin Downing Streetille niin pian kuin mahdollista, asuntoasioista vastaava ministeri Robert Jenrick sanoi.

Johnson on pysytellyt poissa ihmisten ilmoilta jo viikon.

Jos Johnson ei pysty hoitamaan tehtäviään, häntä tuuraa ulkoministeri Dominic Raab.

Ilmoitti tartunnasta toista viikkoa sitten

Johnson, 55, kertoi kymmenen päivää sitten, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja työskenteli virka-asunnoltaan, kunnes komento sairaalaan tuli.

Johnsonin oli määrä palata töihin perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Pääministerin tilan huononemisesta oli huhuttu joitakin päiviä. Lehden viime viikolla saamien tietojen mukaan Johnson olisi ollut vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa olivat halukkaita myöntämään. Tuolloin Johnsonin esikunta kuitenkin kielsi, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista.

Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui tuolloin asunnollaan tapahtumaan, jossa terveydenhuollon työntekijöille osoitetaan kiitoksia ja suosiota taputtamalla.

Myös Johnsonin kumppani, parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds on kertonut olleensa sairaana. Hän sanoi olevansa toipumassa.

Kommentoi

Mainos: Iisalmen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty