Australiassa varoitetaan hämäräperäisistä koronaviruksen kotitesteistä

Australian sisäministeri Peter Duttonin mukaan hämäräperäiset koronaviruksen kotitestit ovat vakava riski terveydelle, sillä väärät negatiiviset tulokset voivat estää sairastunutta hakeutumasta hoitoon. / MANDEL NGAN AFP / MANDEL NGAN / LEHTIKUVA
STT

STT

Australiassa sisäministeri Peter Dutton on varoittanut kansalaisia hämäräperäisistä kotona tehtävistä koronavirustesteistä, kertoo australialainen uutistoimisto AAP.

Testien kerrotaan olevan vakava riski terveydelle, sillä väärät negatiiviset tulokset voivat estää sairastunutta hakeutumasta hoitoon. Vaarana on, että väärän negatiivisen tuloksen saanut ei enää pysykään eristyksissä.

Ministerin mukaan hämäräperäiset testit vaikeuttavat maan terveydenhoidon ammattilaisten työtä.

Useita testejä on jäänyt Australian rajaviranomaisten syyniin, uutistoimisto kertoo. Ministerin mukaan rajaviranomaiset ovat jatkossakin valppaana, jotta testejä ei päädy kotitalouksiin asti. Testejä on lähetetty muun muassa Kiinasta.

Johns Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan Australiassa on vahvistettu yli 5 500 ihmisen saaneen koronavirustartunnan. Ainakin 30 on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Kommentoi