Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miamin turnausmenestys nostaa Ruusuvuoren ennätyskorkealle maailmanlistalla

Emil Ruusuvuoren yltäminen puolivälieriin tenniksen Masters-turnauksessa Miamissa nostaa suomalaisen uuteen ennätykseen seuraavalla maailmanlistalla. Ruusuvuori varmisti puolivälieräpaikkansa myöhään tiistaina, kun hän kukisti Hollannin Botic van de Zandschulpin kolmessa erässä.

– Pieni huokaus pääsi, kun sain ottelun lopulta himaan, Ruusuvuori kommentoi Miamissa.

Alustavan arvion mukaan Ruusuvuoren sijoitus nousee 37:nneksi. Parhaimmillaan Ruusuvuori on ollut 40. sijalla viime marraskuussa. Tämänhetkisellä maailmanlistalla hän on 54:s.

Ruusuvuori teki puolivälieräpaikallaan uuden aluevaltauksen miesten ATP-turnauksissa. Hän ei ollut aiemmin venynyt kahdeksan parhaan joukkoon Masters-tasolla.

Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja, parhaimmillaan maailmanlistalla 13. sijalle yltänyt Jarkko Nieminen pelasi neljästi urallaan Masters-tasoisen turnauksen puolivälierissä. Nieminen kiri vuonna 2006 kolmesti Masters-puolivälieriin: Indian Wellsissä, Torontossa ja Pariisissa sekä myös Monte Carlossa vuonna 2013.

Ruusuvuori kohtaa puolivälierissä Alicanten-harjoitusleiriltä tutun Sinnerin

Ruusuvuori jatkaa Miamissa turnausta keskiviikon myöhäisillassa, kun verkon toiselle puolelle asettuu Italian Jannik Sinner. Ruusuvuori ja Sinner tuntevat toisensa hyvin, sillä he harjoittelivat ennen kautta yhdessä Espanjassa.

– Treenasimme Alicantessa yhdessä. Siitä tulee hauska matsi, sillä molemmat lyövät palloa kovaa, Ruusuvuori ennakoi.

Maailmanlistalla 11. sijalla oleva Sinner on voittanut kaksikon kaikki neljä kohtaamista ATP-kiertueella vuosina 2021–2022. Ruusuvuori voitti pelaajien ensikohtaamisen ATP-haastajakiertueella 2020.

Ruusuvuoren ja Sinnerin ottelu on toinen kello 21 alkavassa sessiossa. Suunnilleen samaan aikaan pelaavat nelinpelissä viidenneksi sijoitetut Harri Heliövaara ja brittiparinsa Lloyd Glasspool puolivälierissä. Vastassa on Yhdysvaltain pari Nathaniel Lammons/Jackson Withrow.