Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rasmus Karjalainen haluaa yhä Huuhkajiin ja ulkomaille pahojen vastoinkäymistensä jälkeen

AC Oulun hyökkääjän Rasmus Karjalaisen jalkapallovuosi alkoi synkästi, mutta vastoinkäymiset ovat pikkuhiljaa takana. Miesten jalkapalloliigan nimekkäimpiin hyökkääjiin kuuluva Karjalainen loukkaantui tammikuussa AC Oulun vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa SJK Akatemiaa vastaan.

– Jalkapöytään tuli monta murtumaa. Nyt alan olla lähellä kentille paluuta. Uskon, että kahden viikon sisällä olen pelaavassa kokoonpanossa, Karjalainen sanoi tiistaina miesten jalkapalloliigan kauden avaustilaisuudessa Helsingissä.

Karjalainen loukkaantui vastustajan taklauksesta.

– Osui niin huonosti kuin voi osua, Karjalainen tiivisti taklauksen.

"Pokaali on pokaali"

Muun muassa Karjalaisen ja Jere Kallisen loukkaantumisista huolimatta AC Oulu on edennyt liigacupissa finaaliin. Oululaisryhmä kohtaa loppuottelussa lauantaina Helsingissä HJK:n.

– AC Oulu ei ole koskaan voittanut pokaalia. Ei liigacupia voi verrata esimerkiksi Suomen cupiin, mutta pokaali on pokaali, Karjalainen sanoo.

Karjalainen kehuu joukkuekavereidensa talven esityksiä vuolaasti.

– Meillä on hyvä draivi päällä ja hyviä nuoria pelaajia. Toki olemme pelanneet ottelumme sisällä. Se on eri laji, mutta uskon meidän olevan aika valmiita liigakauden alkuun.

"Päätin, että takaisin tulen"

Karjalainen, 26, on pelannut 13 ottelua Suomen miesten maajoukkueessa. Edellisestä ottelusta Huuhkajissa on kuitenkin aikaa, sillä se on loppuvuodelta 2020.

Alkuvuodesta 2021 Karjalainen sai silloisen lainaseuransa Örebron harjoituksissa pallon päähänsä. Suomeen maajoukkueleirille tultuaan Karjalainen tunsi päänsärkyä. Tutkimuksissa paljastui, että kaulavaltimosta oli revennyt verisuoni.

Karjalainen joutui jättämään leirin kesken, ja myös mahdollinen valinta EM-lopputurnausjoukkueeseen meni lopulta sivu suun. Karjalaisen mukaan paluu Huuhkajiin on tavoitteena.

– Huuhkajat on tähtäimessä isosti. Kun lähdin pari vuotta sitten päävamman kanssa Kalastajatorpalta (joukkueen majapaikka Helsingissä), päätin, että takaisin tulen.

Karjalainen siirtyi viime kesänä AC Ouluun ruotsalaisesta Helsingborgista. Örebron ja Helsingborgin lisäksi hän on pelannut ulkomailla hollantilaisseura Fortuna Sittardissa. Ulkomaat houkuttelevat edelleen.

– Tulin Suomeen ajatuksella, että olen vielä sen verran nuori, että minulla on aikaa jäljellä. Voin käydä Suomessa hakemassa uuden vauhdin, ja se on koko asian ydin. Nyt eletään kuitenkin tässä hetkessä, ja olen todella onnellinen pelatessani AC Oulussa – kotikaupunkini seurassa.

AC Oulu kohtaa liigan avauskierroksella 5. huhtikuuta vieraissa KTP:n.