Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa varmisti miesten lentopallossa runkosarjan ykköspaikan

VaLePa varmisti runkosarjan ykköspaikan lentopallon miesten Mestaruusliigassa jo viimeistä edellisellä runkosarjan kierroksella. VaLePa kukisti keskiviikkona tulevan puolivälierävastustajansa TuTo Volleyn vieraissa 3–0.

– Tätä tietoa pelaamme kaikki pudotuspelit kotikaupungissa Sastamalassa. Yksi peli on runkosarjassa vielä jäljellä, ja siinä on vastustajalla enemmän panosta kuin meillä, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePan lauantainen vastus Kokkolan Tiikerit on liigassa nyt seitsemäntenä, kun Hurrikaani-Loimaa hävisi ja jäi pisteen päähän siitä.

Turussa VaLePa pelasi ykkösmiehistöllään. Urpo Sivula teki 17 ja Jacob Ekman 10 pistettä. TuTon tehokkain oli 13 pistettä koonnut William Groffier.

TuTo päättää runkosarjan kohtaamalla vieraissa Hurrikaani-Loimaan lauantaina. Jos Tiikerit häviää, Hurrikaani nousee sijan ja kohtaisi näin Akaa-Volleyn puolivälierissä.

Hurmos ei noussut vielä kolmanneksi

Joensuulainen Karelian Hurmos oli jo ennen ottelua Akaa-Volleyta vastaan varmistanut vähintään neljännen sijan, mutta sillä on vielä mahdollisuus nousta kolmanneksi Raision Loimun ohi.

Akaa-Volley kuitenkin voitti joensuulaiset 3–1. Akaa-Volley päättää runkosarjan perjantaina Rovaniemellä Perungan Poikia vastaan. Ottelu on molemmille merkityksetön.

– Panoksettomuus näkyi. Loppua kohden parannettiin ja voitettiin. Ajellaan Vuokattiin yöksi ja sieltä torstaina Rovaniemelle, sanoi Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen.

Tappion myötä Hurmos jatkaa 52 pisteessä. Loimulla on 54 pistettä. Näin lauantaina Raisiossa Hurmoksen pitää voittaa 3–1 tai 3–0 noustakseen Loimun ohi taulukossa.

Ali Fazli teki vieraille 24 ja Greg Petty 20 pistettä. Hurmoksen tehokkaimmat olivat Eetu Häyrinen 16 ja Mikko Räsänen 13 pisteellä.

Ducks sai hyvän kenraaliharjoituksen

Vantaan Ducks kukisti viimeisessä runkosarjan ottelussaan kotisalissaan yli 700 katsojan edessä Hurrikaani-Loimaan 3–1. Jo ennen ottelua oli varmistunut, että Juho Rajalan valmentama Ducks kohtaa liigakarsinnoissa Kyyjärven Kyvyn.

– Tavoite oli saada hyvä peli alle ennen ensi viikolla alkavia karsintoja. Kolmella voitolla säilyy liigapaikka, Rajala sanoi.

Kalle Kattelus teki Ducksille 17, Sergej Drobnic ja Aleksander Rastamo molemmat 16 pistettä. Hurrikaanilta Kristers Dardzans ja Aleksi Muukkonen tekivät 20 pistettä.