Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen palasi tappiopelissä tehokkaana tositoimiin

Edellisen ottelun selkävaivan takia sivussa ollut Lauri Markkanen palasi peleihin koripallon NBA:ssa ja heitti 33 pistettä Dallas Mavericksia vastaan. Suomalaistähden pistetehtailu ei kuitenkaan riittänyt vierasjoukkue Utah Jazzille voittoon, sillä Dallas vei ottelun nimiinsä lukemin 120–116.

Tappio oli Utahille neljäs peräkkäinen, ja joukkue on valahtanut NBA:n länsilohkossa sijalle 13. Utah on voittanut tällä kaudella 31 otteluaan ja hävinnyt 35. Dallas on länsilohkossa viidentenä.

Markkanen rohmusi pisteidensä lisäksi kuusi levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä, nappasi kaksi riistoa ja teki yhden torjunnan. Peliaikaa hän keräsi joukkueestaan selvästi eniten, yhteensä 39 minuuttia.

Markkanen oli joukkueensa pistekunkku, ja Dallasista vain Kyrie Irving ylsi suomalaisen kanssa yhtä suureen pistepottiin. Dallasin toinen tähtipelaaja Luka Doncic heitti 29 pistettä. Doncic teki ottelussa niin sanotun tuplatuplan napattuaan lisäksi kymmenen levypalloa.

Utahin toiseksi paras pistemies oli Talen Horton-Tucker, joka heitti 21 pistettä. Utah pelasi ottelun ilman Jordan Clarksonia, Collin Sextonia ja Walker Kessleriä.

Markkasen 20 pelitilanneheitosta 12 meni koriin. Yhdeksästä kolmen pisteen yrityksestä viisi onnistui. Hänen seitsemästä vapaaheitostaan neljä sujahti koriin.

Dallas nousi päätösminuuteilla takaa ohi

Utah johti ottelua kolme minuuttia ennen päätösneljänneksen loppua 108–107. Sen jälkeen Dallas keräsi kahdeksan seuraavaa pistettä, eikä Utah päässyt enää rinnalle. Dallasin Irving heitti päätösneljänneksellä peräti 17 pistettä.

Ottelussa johtoasema vaihtui tiuhaan, ja molemmat joukkueet keräsivät runsaasti pisteitä. Päävalmentaja Will Hardy luonnehti ottelua Utahin kotisivuilla "hemmetinmoiseksi koripallopeliksi".