Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jon Sallisen läpimurtokausi huipentui MM-hopeaan – "Ihan fiiliksissä oon"

Jon Sallisen läpimurtokausi huipentui MM-hopeaan freestylen MM-kisojen lumikourussa Georgian sumuisessa Bakurianissa lauantaina. Maailmanmestaruuden voitti Kanadan Brendan Mackay pistein 97,25.

Sallisen pisteet olivat 95,75. Ennen kolmatta ja viimeistä laskuaan Sallinen putosi hetkeksi pois mitalisijoilta, mutta piti hermonsa kurissa ja laski parhaat pisteensä kolmannellaan.

– Koetin olla ottamatta stressiä ja keskityin vain vikaan laskuun. Pidän itseni kasassa siten, että koetan olla miettimättä, mitä tapahtui ja menivätkö muut ohi. Laitan tavoitteet ennen kisaa enkä mieti tulosta. Ihan fiiliksissä oon, Sallinen kertoi etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa kisan jälkeen.

Sallinen nousi kolmannella laskullaan kilpailun kärkeen, mutta viimeisenä laskenut Mackay ratkaisi kolmannella laskullaan voiton itselleen. MM-pronssin saavutti Yhdysvaltain Alex Ferreira pistein 93,00.

– Treenit eivät menneet ihan nappiin. Minulla oli vaikeuksia saada vauhtia, mutta kisassa ensimmäinen lasku meni hyvin ja sain hyvät pisteet. Kolmannella täräytin sitten suunnitellun runin ja sain hyvät pisteet. Se riitti kakkoseksi, Sallinen kertasi.

Kisa käytiin sumuisessa ja siten vaikeassa säässä. Sallinen kehui suorituspaikkojen Georgiassa olleen kuitenkin huippuluokkaa.

– Kyllä se vähän sekoittaa pakkaa, kun keli on huono. Omasta mielestäni minun laskemiseeni keli ei juuri vaikuttanut, Sallinen arvioi.

Sallinen, 22, edusti Suomea Pekingin talviolympialaisissa, mutta jäi lumikourun karsintakilpailuun. Kuluvalla kaudella Sallinen on loikannut lajinsa kärkikaartiin maailmassa. Sallinen voitti tammikuussa ensimmäisen kerran maailmancupin kilpailun ja sai myös kutsun X Games -kutsukilpailuun, jossa hän sijoittui superpipen kolmanneksi.

– En oikein tiedä. Paljon laskuja on tullut ja monipuolisesti, siten olen kehittynyt, Sallinen vastasi kysymykseen kehityksestään.