Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niko Kytösaho ei ole Planicassa vain osallistumassa

Niko Kytösaho hymyili vapautuneesti, kun hän käveli Planican mäkihyppystadionille kyhätyn haastattelualueen sokkeloissa kohti mäkimontun ainoaa kirjoittavaa suomalaistoimittajaa.

Hymyyn oli syynsä. Kytösaho leiskautti vuorenrinteen kolmanneksi suurimmasta hyppyristä, normaalimäestä maukkaan 97,5 metrin siivun ja sijoittui perjantai-iltana MM-kilpailujen karsinnan 20:nneksi.

– Loppulentoa lukuun ottamatta hyvä veto. Kun on takatuulta, pitäisi malttaa kummun jälkeen. Puhkaisin hypyn vielä aika rajusti ja tein kippurat, joten tuli tosi huonot tyylipisteet, Kytösaho tuumi.

Kytösaho, 23, on hypännyt usein hyvin harjoituksissa, mutta kilpailutilanteessa jännitys on syönyt metrejä. Nyt jännityksestä ei ollut tietoa. Planican mäet ovat tuttuja jo vuodesta 2015 kilpailujen ja leirien myötä.

– Olen ollut täällä ainakin vuoden päivät yhteensä, joten ei tässä mitään uutta ole. Tämä on ollut pääasiallinen leiripaikka.

MM-kisaodotuksia pönkittää myös vajaat kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltain Lake Placidissa tullut maailmancupin kilpailun 16. sija, joka on hänen toistaiseksi paras.

– Sain hyvän treenitauon ja lisää itseluottamusta. Tiedän mitä teen, eikä tarvitse puristella. Pitää tehdä vain se homma, mikä on takaraivossa.

"Minua kiinnostaa menestyminen"

Kytösaholla riittää näyttöhaluja arvokilpailuissa, koska viime talven olympialaiset jäivät väliin koronatartunnan takia. Olympialaisia ei korvaa mikään, eikä Kytösaho pidä MM-kilpailuihin pääsemistä palkintona sitkeydestä, vaikka tähänkin kauteen on mahtunut vaikeita jaksoja.

– Palkinto tulee sitten, kun hyppää hyvät kisat. Minua ei pätkääkään kiinnosta olla vain osallistumassa. Minua kiinnostaa menestyminen.

Myös Antti Aalto (96 metriä), Vilho Palosaari (90) ja Eetu Nousiainen (91) etenivät lauantain kilpailuun.

– Pidetään tuo huomiselle ja parannetaan vielä jokainen vähän. Sitten tulee hyvää, Kytösaho paalutti.

Palosaari hyppää ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan.

– Ei ollut kovin hyvä hyppy. Tuli rajusti ohi ja puhki vielä ilmalennossa, mutta pääasia, että pääsin kisaan, 18-vuotias nuorten maailmanmestari tuumi.