Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sasu Salin on valmis Israelin koviinkin otteisiin

Kapteeni Sasu Salin on valmis vastustajan koviinkin otteisiin, kun koripallomaajoukkue kohtaa MM-karsinnan viimeistä edellisessä ottelussaan Israelin perjantaina Tel Avivissa.

Suomi voitti Israelin viime elokuussa Tampereella, mutta hävisi EM-kisoissa Prahassa. Sen jälkeen päävalmentaja Guy Goodes on väistynyt Israelin menetettyä mahdollisuutensa MM-kisoihin ja hänen tilalleen on noussut Nadav Zilberstein, joka aiemmin toimi apuvalmentajana. Israelin pelaajistossa on myös tapahtunut useita muutoksia viime karsintapelien jälkeen.

– Israel on hyvin liikkuva joukkue, he juoksevat tosi paljon. Nyt heiltä puuttui isoin taitotaso, joten he varmasti yrittävät kompensoida sitä aktiivisuudella. Välillä he pelaavat vähän sikaakin, kun muistelee viime pelejä. Pitää olla fiksu itse, Salin sanoi puhelimitse Tel Avivista.

Suomen joukkue matkusti jo maanantaina Israeliin ja on poikkeuksellisesti viettänyt koko leirityksen ajan ulkomailla, perjantain ottelupaikassa Tel Avivissa.

– Ihan hyvin tämä on mennyt. Kaikki taitavat olla tyytyväisiä, ettei tarvitse olla Suomen loskassa, vaikka nyt Suomessa on ollut pakkasta. Aurinko tekee hyvää.

Salin peri maajoukkueen kapteenin tehtävät viime vuoden EM-kisojen jälkeen Shawn Huffilta, joka kävi toivotonta taistelua nuorempien pelaajien kännykänkäyttöä rajoittaakseen.

– Turha lähteä muuttamaan mitään, kun hommat toimivat hyvin. Kaverit kyllä tietävät, miten hommat toimivat, ei siinä joudu paljoa tekemään, Salin kertoi.

Salin pelaa yhdeksättä kauttaan Espanjan liigassa ja neljättä Lenovo Tenerifen paidassa. Salinin rooli ja pelityyli ovat ennallaan: hän on heittänyt 10,5 pistettä ottelua kohti ja ottanut yli neljä viidesosaa pelitilanneheitoistaan kolmoskaaren takaa.

– Ihan hyvin on mennyt. Kausi alkoi tosi hyvin, ehkä sitten tuli pientä taantumista välillä. Hyvin olen kuitenkin jaksanut, kun ottaa huomioon, että viime kauden jälkeen jatkui kesän maajoukkueohjelma melkein heti ja maajoukkueen kesäohjelman jälkeen mentin heti seurajoukkueeseen. Ei ole tullut väsymistä.

Kolmosensa Salin on laittanut sisään uransa korkeimmalla onnistumisprosentilla 43.

– Yritetään. Teneriffa on hyvä paikka olla, tiedän miten systeemi toimii ja kaikki on osunut hyvin, Salin sanoi.