Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Iisalmelaisen lumilautailijan Rene Rinnekankaan nilkka on leikattu: kuntouttaminen aloitetaan saman tien

Iisalmelaisen lumilautailijan Rene Rinnekankaan nilkka on leikattu. Rinnekangas mursi nilkkaansa Sveitsissä maailmancup-kilpailu Laax Openin finaalin harjoituksissa aiemmin tammikuun lopussa. Rinnekankaan nilkan operaatiosta kertoo Suomen lumilautailuliitto.

Leikkauksen teki maajoukkueen lääkäri, ortopedi Mikko Kirjavainen. Kirjavaisen mukaan murtuma saatiin ruuvikiinnityksellä hoidettua hyvään asentoon ja leikkaus meni hyvin.

– Kuntoutus alkaa välittömästi ensimmäisinä päivinä, ja tavoite päästä laskemaan kevyesti ja ottamaan lumituntumaa on noin kaksi kuukautta leikkauksesta. Otamme Renen kanssa kontrollikäynnin noin 1,5 kuukautta leikkauksesta, jolloin osaamme kertoa tarkemmin paluusta rinteeseen tositoimiin, Kirjavainen kommentoi.

Kirjavaisen mukaan paluu rinteisiin tapahtuu mahdollisesti vielä tämän kauden aikana.  

Rinnekangas on itse luottavaisin mielin toipumisestaan. 

– Kaverini Korhosen Henkalle isot propsit, että käytti minua Iisalmesta Helsingissä ja ajoi vielä illalla kotiin, ja Anton Kiiskille, että oli ennen ja jälkeen leikkauksen tukena. Onneksi on niin hyviä ystäviä, että auttavat. Nyt tässä otetaan lepoa ja jääpussia pidetään. Tästä se lähtee päivä päivältä paranemaan, Rinnekangas kommentoi oloaan.

Loukkaantumisen takia häneltä jää lopputalven kaksi suurtapahtumaa väliin. Rinnekangasta ei nähdä helmi-maaliskuun vaihteen MM-kilpailuissa eikä lumilautailun jopa arvostetuimmassa tapahtumassa, X Gamesissa.