Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Sopimustarjouksen ulkomailta saanut Simo Valakari ei jatka KuPSin päävalmentajana

Simo Valakari ei jatka miesten jalkapalloliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran päävalmentajana. KuPS kertoi tiedotteessaan, että seura ja Valakari purkivat valmennussopimuksen perjantaina yhteisymmärryksessä.

KuPSin mukaan sopimuspurkuun johtanut tapahtumaketju alkoi Valakarin aloitteesta ulkomailta saadun sopimustarjouksen jälkeen. MTV uutisoi viime viikolla, että latvialainen FK Auda havittelee suomalaista uudeksi päävalmentajakseen.

Valakari, 49, toimi KuPSin päävalmentajana kausina 2021 ja 2022 johdattaen joukkueen kahteen Suomen cupin voittoon. Joukkue menestyi myös europelikarsinnoissa ja taipui molempina kausina SM-kultataistossa HJK:lle vain pisteen erolla.

Vuonna 2015 Valakari luotsasi SJK:n Suomen mestariksi, ja vuodet 2017–2020 hän toimi norjalaisjoukkue Tromsö IL:n päävalmentajana. Viime kesänä Valakaria huhuiltiin skotlantilaisen liigaseura Motherwellin peräsimeen.