Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arto Linnervuo aloittaa sunnuntaina avomerikisan kadoksissa olleella Tuliketulla

Arto Linnervuon kipparoima suomalaistiimi aloittaa sunnuntaina rankan avomeripurjehduskilpailun, joka etenee Lanzarotelta Atlantin yli Grenadaan. Kilpailu on Linnervuon kipparoiman Tulikettu-veneen ensimmäinen.

Tuliketun tarinaan on mahtunut runsaasti draamaa jo ennen veneen ensimmäistä kilpailua.

Tulikettu törmäsi viime huhtikuussa Pohjois-Atlantilla tuntemattomaksi jääneeseen vedenalaiseen kohteeseen, ja veneeseen syntyi paha vuoto.

Veneen englantilainen siirtomiehistö pelastautui rahtialukseen, ja vene ajelehti Atlantilla puolitoista kuukautta. Lopulta se löydettiin kesäkuun alkupuolella Portugalin edustalta. Sen jälkeen vene kuljetettiin Englantiin korjattavaksi.

Tuliketun pelasti mahdolliselta uppoamiselta se, että siirtomiehistö ehti kokeilla uutta korjaustapaa vuodon tukkimiseksi ennen pelastautumistaan. Nyt vene on jälleen kunnossa, mutta korjaustyöt olivat pitkät.

– Vene on taas uudenveroinen, ja korjausten jälkeisen kehittämisen ansiosta vene palasi parempana kuin mitä se oli ennen onnettomuutta. Purjehdimme Englannissa sivu- ja avotuulen lisäksi myös myötätuulessa tuulta nopeammin, Linnervuo sanoi tiedotteessa.

Linnervuon mukaan myös haasteita riittää.

– Jouduimme kuitenkin antamaan vastustajillemme puoli vuotta tasoitusta, kun emme päässeet treenaamaan veneellä aiemmin. Suuri haaste on ollut myös valmistella vene todella lyhyessä ajassa kaikilta osin kilpailukuntoon Atlantin ylitystä varten.

Kauden päätavoite heinäkuun lopussa

Lanzarotelta alkavan RORC Transatlantic Race -kilpailun uskotaan kestävän säästä riippuen 10–14 päivää. Kilpailu kuuluu RORC-sarjaan, jonka kokonaiskisan voiton Linnervuo on asettanut tavoitteekseen.

– Realistinen tavoite on saada vene täyteen iskuun kauden päätavoitteeseemme, heinäkuun lopun Rolex Fastnet Raceen, Linnervuo sanoi.