Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Hutilointi Münchenissä johti Rukan mäkikarsinnan siirtymiseen – Saksalaisten sukset eivät saapuneet Kuusamoon

Oikukkaat tuuliolot ovat usein johtaneet aikataulumuutoksiin Kuusamon Rukalla järjestetyissä mäkihypyn maailmancupin kilpailuissa, mutta perjantaina miesten maailmancupin karsintakilpailun siirtämiseen johtanut syy löytyi Münchenistä.

Kansainvälinen hiihto- ja lumilautailuliitto FIS tiedotti iltapäivällä karsintakilpailun siirtämisestä lauantaiaamuun, mutta ei kertonut syytä. Syynä oli hutilointi Münchenin lentoasemalla.

Miksi karsintakilpailu siirrettiin?

– Saksalaisilla ei ollut suksia. Niitä ei oltu pakattu Münchenissä, kilpailunjohtaja Jani Hyvärinen vahvisti STT:lle.

Saksalainen Sport.de-sivusto kertoi uutistoimisto SID:n mukaan, että Saksan hiihtoliitto pyysi FIS:ltä lykkäystä karsintakilpailulle, ja pyyntö hyväksyttiin.

Karsintakilpailu piti hypätä perjantaina kello 17.45, mutta tyhjäksi jäänyt paikka täytettiin ylimääräisillä harjoituksilla. Lauantaiaamuna karsinnan pitäisi käynnistyä kello 8.30 ja kilpailun kello 10.

Saapuvatko sukset varmasti lauantaiaamuksi?

– Toivottavasti. Mikään ei ole varmaa, Hyvärinen kertoi.

Iltalento Helsingistä Kuusamoon voisi pelastaa saksalaiset, jos sukset on saatu Münchenissä ensin Helsinkiin vievään lentokoneeseen.

– Jotain tavaraa on tulossa, Hyvärinen sanoi.

Maailmancup alkoi kolme viikkoa sitten Puolan Wislassa eikä sujunut hyvin saksalaisilta. Pius Paschke oli parhaana saksalaisena 12:s ja 15:s.

Rukalla pyritään hyppäämään kilpaa myös sunnuntaina. Tuolloinkin ohjelmassa ovat aamukarsinta ja -kilpailu.