Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Karsiutuminen yllätti Lauri Lepistön – Maailmancupin sprintin tulos ei vastannut tunnetta hiihtovauhdista

Erinomaisesti alkukauden hiihtänyt Lauri Lepistö epäonnistui maailmancupin avauksessa Rukalla. Suomen cupin sprintin Sotkamossa voittanut Lepistö jäi maailmancupin sprintin aika-ajossa sijalle 37 perinteisellä hiihtotavalla. Lepistö oli yli seitsemän sekuntia kärkeä hitaampi ja karsiutui jatkosta.

Perjantain tulos yllätti Lepistön.

– Hiihto tuntui ihan hyvältä ja uskoin pääseväni jatkoon, Lepistö kertoi.

– Eroa tuli kääntöpaikalla liikaa.

Lepistö lähti kilpailuun toiveikkaana, sillä hän on saanut alkukaudesta sukset hyvään liukuun sekä sprintissä että kestävyysmatkoilla. Rukalla hiihdettiin mukavassa pakkassäässä, erinomaiseksi kunnostetulla radalla, eikä Lepistöllä ollut valittamista välineissään.

– Sukset tuntuivat hyviltä, mutta ei niitä pystynyt vertaamaan muihin, Lepistö huomautti.

Kauden ensimmäinen pettymys

Lepistö hiihti Oloksen FIS-kisoissa kymmenenneksi sprintissä ja 12:nneksi perinteisen hiihtotavan kympillä. Taivalkosken Suomen cupissa hän oli Joni Mäen jälkeen toinen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

– Odotin tästä kilpailusta parempaa, kun olen hiihtänyt alkukaudesta myös pirteitä sprinttejä, Lepistö jatkoi.

– Totta kai tulos harmittaa. Toisaalta tämä oli minulle jo seitsemäs startti tällä kaudella ja ensimmäinen heikompi kisa.

Samalla Lepistö suuntasi ajatuksensa jatkoon. Lauantaina Rukalla hiihdetään maailmancupin kymppi perinteisellä hiihtotavalla.

– Huomena hyökätään uudestaan. Kymppi on minulle näiden kisojen tärkein kilpailu, mutta mielenkiinnolla odotan myös kaksikymppistä, Lepistö suunnitteli.

Maastohiihto päättyy Rukan kisoissa 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuihin sunnuntaina.